Έθιμα του τόπου μας

Αρχική/Έθιμα του τόπου μας
Card  cap
Πάσχα στην Πάτμο

27 Απρίλιος, 2021

Κατάνυξη και ηρεµία, γαλήνη και µυστικισµός, είναι τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομα της Πάτμου. Δεν είναι τυχαία και τα προσωνύµια «Ιερουσαλήµ του Αιγαίου» και «νησί της Αποκάλυψης» που έχουν αποδοθεί στο νησί, καθώς είναι το μέρος όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης. Τα λευκά αρχοντικά και τα νησιώτικα σπίτια κάτω από το µοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, μαζί με τα καλντερίμια και τις λιθόστρωτες αυλές, συνθέτουν μία εικόνα πραγματικά μοναδική.

Μάθε περισσότερα >
Card  cap
Πάσχα στη Ζάκυνθο

27 Απρίλιος, 2021

Η επτανησιακή παράδοση σε συνδυασμό με τη θρησκευτική κατάνυξη που συνοδεύει τις Ημέρες των Παθών κάνουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση στη Ζάκυνθο μοναδικές. Στο νησί όλη την περίοδο της Εβδομάδας των Παθών κυριαρχεί το πένθος και η κατάνυξη.

Μάθε περισσότερα >
Card  cap
Πάσχα στα Μετέωρα

27 Απρίλιος, 2021

Αυτό το φαντασμαγορικό πέτρινο σύμπλεγμα των Μετεώρων που αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Μάθε περισσότερα >