Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με σταφύλι

01 Οκτώβριος, 2020

Μία συνταγή για κοτόπουλο συνοδευμένο με το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο!

 

Υλικά

  • 500γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 300γρ. σταφύλι άσπρο (χωρίς κουκούτσια)
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150ml άσπρο κρασί
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 100ml νερό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σταφύλια και πλένουμε πολύ καλά, αφήνουμε να σουρώσουν.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
  5. Προσθέτουμε τα σταφύλια και το μέλι,  συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  6. Όταν είναι έτοιμο, στύβουμε το λεμόνι και στο χυμό διαλύουμε το αλεύρι. Περιχύνουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά ακόμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ξύνουμε φρέσκο πιπέρι.
  8. Συνοδεύετε ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης,, Κείμενο: Γιώργος Βιτώρος, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store