Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μακαρονοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

01 Οκτώβριος, 2020

Αν υπάρχει μια λέξη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ζυμαρικά στην Ελλάδα είναι η ονομασία μακαρόνια.

Όπως προκύπτει από μελέτη στοιχείων η ονομασία αυτή προέρχεται από την Ελληνική λέξη μακάρια. Τα μακάρια ήταν τρόφιμα που παρασκευάζονταν από σιτάρι και συμβόλιζαν την αναγέννηση.

Πράγματι είναι γνωστό ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ετοίμαζαν αποξηραμένα παρασκευάσματα από αλεύρι που άφηναν μαζί με λάδι και κρασί στους τάφους των νεκρών (των μακάρων).

 

Υλικά

  • 300γρ. μακαρόνια( βίδες ή πένες)
  • 4 αυγά
  • 1 πιπεριές Φλωρίνης
  • 150γρ. καλαμπόκι
  • 1 κουταλιά δυόσμο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 200γρ. γιαούρτι
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι μέλι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λέει η συσκευασία. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
  2. Αφού έχουμε αφήσει τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό νερό για 10-13 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίσουμε.
  3. Στο μπολ με τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα αυγά κομμένα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την πιπεριά σε καρεδάκια, το καλαμπόκι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
  5. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Παναγιώτης Μουτσάκης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store