Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με μαυρομάτικα και παντζάρια

01 Οκτώβριος, 2020

Ποια ήταν η ωραία παροιμία που μας έλεγε η καλή μας η δασκάλα στο σχολείο για την αποταμίευση; «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», που σημαίνει… ότι να μην είμαστε ανυπόμονοι για να πετύχουμε τον οικονομικό μας στόχο.

Εμείς όμως φέραμε στην κουζίνα μας ένα σακουλάκι φασόλια μαυρομάτικα και είμαστε ανυπόμονοι πως θα συνδυαστούν, μιας και υπάρχουν πολλές προτάσεις για να «παντρέψεις» τα μαυρομάτικα.

 

Υλικά

  • 250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 3 παντζάρια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές άνηθο

Σώς

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές ξύδι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τους βολβούς τα παντζάρια και ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να ελέγξουμε αν είναι ψημένα, βγάζουμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και τα καλύπτουμε με νερό, βράζουμε για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ξεπλένουμε και αφήνουμε να σουρώσουν.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ μεταφέρουμε τα μαυρομάτικα και κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για τη σώς και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
  5. Η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να συνοδέψει τέλεια ψάρι τηγανιτό ή ψητό.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store