Βρες το κατάστημά σου

Έθιμα του τόπου μας

Αρχική/Έθιμα του τόπου μας
Card cap

Η Αίγινα και τα φιστίκια της

03 Σεπτέμβριος, 2021

Η πιο μεγάλη ετήσια γιορτή της Αίγινας είναι το Φεστιβάλ Φιστικιού. Όταν έχεις ένα Προϊόν Ονομαστικής Προέλευσης, πασίγνωστο σ` ολόκληρο τον κόσμο για την μοναδική νοστιμιά και την εξαιρετική ποιότητά του, δε μπορεί παρά να καμαρώνεις και να υπερηφανεύεσαι, να γιορτάζεις, να γλεντάς και να διαλαλείς μαζί με όλους τους επισκέπτες του τόπου τη συγκομιδή του σπάνιου καρπού.

Έτσι το δεύτερο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτέμβρη, που οι φιλοπρόοδοι κάτοικοι της Αίγινας έχουν μαζέψει τον καρπό και τον έχουν ψήσει, λογικό είναι να θέλουν να παρουσιάσουν τα έργα των χεριών των μαγειρισσών και των μαγείρων του νησιού: το παστέλι με το φιστίκι, τα σιροπιαστά, τα γλυκά κουταλιού κι όλες τις άλλες νοστιμιές που τους έδωσαν οι αιώνες.

Για τέσσερα λοιπόν μερόνυχτα, δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις στα καλαίσθητα περίπτερα που στήνονται στην παραλία και στην προκυμαία του νησιού, που τόσο αγάπησε ο Καζαντζάκης μας και που κάθε ηλιοβασίλεμα του άρεσε να περπατά και να ρεμβάζει. Η Αίγινα ξεδιπλώνει τις λοϊσιμες πραμάτειες της που έχουν σχέση με την Ιστορία, τον Πολιτισμό τη Λαογραφία και την εν γένει αισθητική και το μικρό νησί το ''μέγα'' στροβιλίζεται γεμάτο παλικαροσύνη και περηφάνεια για όσα με χουβαρντοσύνη το πλούμισε το χέρι του Πανάγαθου.

Κατηγορίες

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store