Βρες το κατάστημά σου

Περιβάλλον

Αρχική/Περιβάλλον

Περιβάλλον

Θέλουμε η εταιρεία μας να αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης γι΄αυτό και δεσμευόμαστε να ελαχιστοποιούμε κάθε είδους αρνητική επίδραση της λειτουργίας μας στο περιβάλλον.

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ επιδιώκει τη συστηματική μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος με έμφαση στην πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην περιβαλλοντική συμμόρφωση και στην προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Card cap

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ συμμετέχει σε πρωτοβουλία για την αναδάσωση της Αττικής!

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ συμμετέχει σε πρωτοβουλία για την αναδάσωση της Αττικής

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχοντας έντονο το αίσθημα της εταιρικής υπευθυνότητας, αλλά και της δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος,

συμμετέχει δυναμικά σε κάθε προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών.

Με το πρόγραμμα «Το δάσος μας», που υπέγραψε η ΚΡΗΤΙΚΟΣ με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και τη «ΜΑΧΙΜΑ INSURANCE Α.Ε.»,

αναλαμβάνει μέρος της αποκατάστασης μεγάλης έκτασης δάσους της Αττικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα την αναδάσωση 500 στρεμμάτων καμένης έκτασης στον Άγιο Στέφανο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Τριάδας.

Το πρόγραμμα «Το δάσος μας» στοχεύει στην αποκατάσταση του χαμένου δάσους με βιώσιμο τρόπο και κυρίως εξασφαλίζοντας

επαγγελματική φροντίδα  για τις εκτάσεις που αναδασώνονται για περίοδο δύο ετών.

«Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ανωτέρω εταιρείες ορίζονται ανάδοχοι για την υλοποίηση έργων αναδάσωσης 490 καμμένων στρεμμάτων, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και 516 καμμένων στρεμμάτων, στην περιοχή της Πεντέλης. Πρόκειται για έκταση συνολικής επιφάνειας 1.000 στρεμμάτων, στα οποία θα φυτευθούν συνολικά, περί τα 70.000 δέντρα για τη στήριξη του δασικού οικοσυστήματος των περιοχών αυτών, σύμφωνα με την από 26/10/2022 Α.Π: ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/111254/3937 πράξη ορισμού αναδόχου αναδάσωσης.

Η μελέτη αναδάσωσης, ενδεικτικά, προτείνει δένδρα με μικρές υδατικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις που να συνάδουν με τις συγκεκριμένες βιοκλιματικές συνθήκες και θα λειτουργούν αποτρεπτικά στην επέκταση μιας μελλοντικής πυρκαγιάς, όπως Δρυς (Βελανιδιά-Αριά), Χαρουπιά, Κουτσουπιά, Χαλέπιος Πεύκη, Κυπαρίσσι (πλαγιόκλαδο, ορθόκλαδο), Δάφνη Απόλλωνος, Πικροδάφνη, Μυδική, Μυρτιά, Αγριελιά».

Card cap

«Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

Στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», την οποία συντονίζει το Μπορούμε, ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι η ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα στα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς και η διάχυση καλών πρακτικών.

Μια από τις προτεραιότητες της Συμμαχίας είναι η πρόληψη σπατάλης που συνδέεται με την επισήμανση ημερομηνίας ανάλωσης, τηρώντας βεβαίως όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων. Ειδικότερα, η εγγύτητα ημερομηνίας ανάλωσης αποτελεί έναν από τους πλέον συχνούς λόγους πηγής πλεονασμάτων τροφίμων, με κίνδυνο αυτά να οδηγηθούν σε απόρριψη.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν αιτίες ενδεχόμενης σπατάλης τροφίμων, μεταξύ άλλων επιμέρους ενεργειών που υλοποιούν, η ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος, τα My market και την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ αξιοποιούν μια σειρά από εργαλεία, όπως η μείωση της τιμής σε προϊόντα όσο πλησιάζει η ημερομηνία ανάλωσής τους και η από κοινού ανάληψη του κόστους διαχείρισης των πλεονασμάτων.

Ο στόχος αυτών των συνεργειών είναι διπλός: αφενός να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα φρέσκου γάλακτος, αφετέρου να αναδείξουν ότι μόνο με συντονισμένες δράσεις κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη σπατάλη τροφίμων.

Παράλληλα, επιλέγοντας τρόφιμα με κοντινή ημερομηνία σε μειωμένη τιμή, εφόσον σκοπεύουν να τα καταναλώσουν εγκαίρως, οι καταναλωτές συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν χρήματα!

Έχεις έναν φίλο ΚΡΗΤΙΚΟ, που σε νοιάζεται και σε φροντίζει!

Card cap

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ, γίνεται μέλος στην «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και στηρίζει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επάξια στο έργο της.

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ , γίνεται μέλος στην «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»  και στηρίζει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επάξια στο έργο της. Σημειώνεται ότι η ΚΡΗΤΙΚΟΣ αναδεικνύει καθημερινά τους στρατηγικούς πυλώνες των ενεργειών της ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι μία κίνηση προσφοράς και εθελοντικής δράσης, με  άξονες  δράσης  τον  Πολιτισμό,  τον Αθλητισμό, τον  Τουρισμό, το  Περιβάλλον  και  τον  Εθελοντισμό.  Η πρωτοβουλία αυτή εκφράζει την αποφασιστικότητα  του ιδιωτικού τομέα να  προσφέρει  αφιλοκερδώς  υπηρεσίες  στην  ελληνική  πολιτεία, έτσι  ώστε η  χώρα  να  τύχει  της  μεγαλύτερης  δυνατής  βοήθειας  από  τους  πλέον  εύρωστους  και  υγιείς  κλάδους  της  ελληνικής  αγοράς. Επισημαίνεται ότι η «Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, ελεύθερη από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις της συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Card cap

H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ βάζει σε κίνηση ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με γνώμονα τον στρατηγικό της σχεδιασμό για τη βιώσιμη ανάπτυξη, συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στο κοινωνικό σύνολο και να φροντίζει για το καλό του πλανήτη με καινοτόμες υπηρεσίες και δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία εντάσσει στον στόλο της ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές CO2 και υποστηρίζει τη σύγχρονη, βιώσιμη μετακίνηση τοποθετώντας σταθμούς φόρτισης σε έναν σημαντικό αριθμό καταστημάτων της.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται ως συνέχεια μίας σειράς λύσεων οικολογικού περιεχομένου και δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχουν ως βασικό στόχο τη συστηματική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενδυνάμωση του κοινωνικού αποτυπώματος της εταιρείας. Έτσι ώστε συνολικά από τη δική της πλευρά, υπεύθυνα και έμπρακτα, να βάλει σε κίνηση ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Card cap

''ΜΑΖΙ'' για τις μέλισσες μαζί για τον πλανήτη.

Για την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ οι συστηματικές ενέργειες στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εντάσσονται στο πολυδιάστατο πρόγραμμα ‘’ΜΑΖΙ’’ το οποίο αγκαλιάζει τους πυλώνες Κοινωνία, Άνθρωπος, Περιβάλλον. Έτσι, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό την ενδυνάμωση του θετικού, περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Γι’ αυτό σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στηρίζουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πλανήτης Μέλισσα» που υλοποιεί ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Αττικής, το οποίο ενημερώνει μαθητές δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα για τον ευεργετικό ρόλο των μελισσών στο περιβάλλον και την τεράστια σημασία που έχει η προστασία τους για το μέλλον του πλανήτη.

Μέσα από το πρόγραμμα «Πλανήτης Μέλισσα», συνδυάζοντας θεωρία και πράξη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί (δημοτικά σχολεία) μπορούν να γνωρίσουν τον κόσμο της μέλισσας και της μελισσοκομίας, τη σχέση της μέλισσας με το περιβάλλον, την προσφορά της μέλισσας, τους κινδύνους που την απειλούν και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και ευαισθητοποιούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, προωθείται η ανάδειξη των αρετών που διέπουν τη λειτουργία της κοινωνίας των μελισσών και την ενθάρρυνση του εθελοντισμού.

Το πρόγραμμα, με πρωτότυπο, επιστημονικά ορθό και άρτιο τρόπο, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη, επιδιώκει να καλλιεργήσει μια θετική στάση απέναντι στο περιβάλλον, να προωθήσει συνεργατικές και οργανωτικές δεξιότητες και να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιολόγηση και αποτίμηση και παρέχεται χωρίς κόστος για τους μαθητές καθώς και έχει λάβει έγκριση για το έτος 2022 από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής/Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι παρουσιάσεις έχουν ξεκινήσει από τα Σχολεία 5ο Δ.Σ. Πετρούπολης και  25ο Δ.Σ. Περιστερίου και έχουν γίνει συνολικά 7 παρουσιάσεις σε 139 μαθητές.

Συνολικά πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε 8 σχολεία , 20 δράσεις και να ωφεληθούν 426 μαθητές. 

Card cap

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ γίνεται μέλος της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων».

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη συμμετέχει εθελοντικά στη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων».

Λίγα λόγια για τη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»: Η «Συμμαχία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει στόχο την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ δημοσίων αρχών, επαγγελματικών φορέων, επιχειρήσεων τροφίμων & εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και φορέων της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας. Βασική προτεραιότητα της Συμμαχίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, αλλά και η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και η ανάληψη δράσεων για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα.

Card cap

The Green City Project

Ανακυκλώνω, συμμετέχω, κερδίζω!

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης & ανακύκλωσης πολιτών THE GREEN CITY. Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά τους και να αποκτούν άμεσο κέρδος. Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζουν προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν αποκλειστικά στο eshop. Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω της mobile εφαρμογής THE GREEN CITY και παραδίδουν τα υλικά σε Κινητά Πράσινα Σημεία (βαν), που πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια καθημερινά στην Αττική.

Card cap

Για εμάς στον ΚΡΗΤΙΚΟ, ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Μειώνουμε σταδιακά τα έντυπα φυλλάδιά μας αντικαθιστώντας τα με τα ηλεκτρονικά.

Ανακαλύψτε τα στο kritikos-sm.gr

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ... και είναι κάθε μέρα δίπλα σας!

Card cap

Νομοθεσία για τα πλαστικά μιας χρήσης εστίασης

Το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών αγαθών συγκέντρωσε 8 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις σε σχέση με τον νόμο για τα μιας χρήσης πλαστικά προϊόντα εστίασης που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τροφίμων και ποτών και ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2022. Ενημερωθείτε εδώ για όλες τις Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Card cap

Με αγάπη για τη Βόρεια Εύβοια!

                                             Με αγάπη για τη Βόρεια Εύβοια

                              Μια Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

                           από τον Όμιλο Σαράντη και την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ 

 

Ο Όμιλος Σαράντη, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική διεθνή παρουσία με κορυφαία brands και συνεργασίες και η ελληνική αλυσίδα Super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζονται και αναλαμβάνουν από κοινού την Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Με αγάπη για τη Βόρεια Εύβοια.

 

Card cap

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ ενισχύει το πρόγραμμα «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» της P&G

Τα πάρκα τσέπης μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος των περιοχών, στην αύξηση της βιοποικιλότητας και αποτελούν σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας αξιοποιώντας στο έπακρο, υπάρχοντα υλικά, φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές και όπου αυτό είναι δυνατό, αυτόνομα φωτοβολταϊκά σε μια προσπάθεια να γίνουν οι χώροι αυτοί και ενεργειακά ανεξάρτητοι.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των φυτών και των δέντρων και στα νέα 3 πάρκα βασίζεται επίσης στις ανάγκες κάθε περιοχής και του εκάστοτε αστικού τοπίου.

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ συνεχίζει να στηρίζει ενέργειες και δράσεις που βοηθούν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας στις πόλεις και της ποιότητας ζωής όλων.

Card cap

Η ΕΛΑΙΣ- Unilever και τα Super Market Κρητικός στηρίζουν το έργο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών

Δίνουμε ζωή στα δάση μας!

Η ΕΛΑΙΣ- Unilever και τα Super Market Κρητικός στηρίζουν το έργο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών προσφέροντας μέρος των εσόδων από αγορές προϊόντων Unilever για την αναμόρφωση και αναδάσωση δασών. 

Κάθε αγορά στηρίζει την πρωτοβουλία!