Βρες το κατάστημά σου

Περιβάλλον

Αρχική/Περιβάλλον

Περιβάλλον

Θέλουμε η εταιρεία μας να αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης γι΄αυτό και δεσμευόμαστε να ελαχιστοποιούμε κάθε είδους αρνητική επίδραση της λειτουργίας μας στο περιβάλλον.

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ επιδιώκει τη συστηματική μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος με έμφαση στην πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην περιβαλλοντική συμμόρφωση και στην προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Card cap

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ γίνεται μέλος της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων».

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη συμμετέχει εθελοντικά στη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων».

Λίγα λόγια για τη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»: Η «Συμμαχία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει στόχο την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ δημοσίων αρχών, επαγγελματικών φορέων, επιχειρήσεων τροφίμων & εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και φορέων της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας. Βασική προτεραιότητα της Συμμαχίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, αλλά και η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και η ανάληψη δράσεων για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα.

 
Card cap

The Green City Project

Ανακυκλώνω, συμμετέχω, κερδίζω!

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης & ανακύκλωσης πολιτών THE GREEN CITY. Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά τους και να αποκτούν άμεσο κέρδος. Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζουν προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν αποκλειστικά στο eshop. Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω της mobile εφαρμογής THE GREEN CITY και παραδίδουν τα υλικά σε Κινητά Πράσινα Σημεία (βαν), που πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια καθημερινά στην Αττική.

Card cap

Για εμάς στον ΚΡΗΤΙΚΟ, ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Μειώνουμε σταδιακά τα έντυπα φυλλάδιά μας αντικαθιστώντας τα με τα ηλεκτρονικά.

Ανακαλύψτε τα στο kritikos-sm.gr

 Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ... και είναι κάθε μέρα δίπλα σας!

Card cap

Νομοθεσία για τα πλαστικά μιας χρήσης εστίασης

Το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών αγαθών συγκέντρωσε 8 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις σε σχέση με τον νόμο για τα μιας χρήσης πλαστικά προϊόντα εστίασης που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τροφίμων και ποτών και ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2022. Ενημερωθείτε εδώ για όλες τις Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Card cap

Με αγάπη για τη Βόρεια Εύβοια!

                                             Με αγάπη για τη Βόρεια Εύβοια

                              Μια Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

                           από τον Όμιλο Σαράντη και την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ 

 

Ο Όμιλος Σαράντη, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική διεθνή παρουσία με κορυφαία brands και συνεργασίες και η ελληνική αλυσίδα Super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζονται και αναλαμβάνουν από κοινού την Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Με αγάπη για τη Βόρεια Εύβοια.

 

Card cap

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ ενισχύει το πρόγραμμα «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» της P&G

Τα πάρκα τσέπης μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος των περιοχών, στην αύξηση της βιοποικιλότητας και αποτελούν σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας αξιοποιώντας στο έπακρο, υπάρχοντα υλικά, φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές και όπου αυτό είναι δυνατό, αυτόνομα φωτοβολταϊκά σε μια προσπάθεια να γίνουν οι χώροι αυτοί και ενεργειακά ανεξάρτητοι.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των φυτών και των δέντρων και στα νέα 3 πάρκα βασίζεται επίσης στις ανάγκες κάθε περιοχής και του εκάστοτε αστικού τοπίου.

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ συνεχίζει να στηρίζει ενέργειες και δράσεις που βοηθούν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας στις πόλεις και της ποιότητας ζωής όλων.

Card cap

Η ΕΛΑΙΣ- Unilever και τα Super Market Κρητικός στηρίζουν το έργο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών

Δίνουμε ζωή στα δάση μας!

Η ΕΛΑΙΣ- Unilever και τα Super Market Κρητικός στηρίζουν το έργο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών προσφέροντας μέρος των εσόδων από αγορές προϊόντων Unilever για την αναμόρφωση και αναδάσωση δασών. 

 

Κάθε αγορά στηρίζει την πρωτοβουλία!