Βρες το κατάστημά σου

Απολογισμός Δράσεων

Αρχική/Απολογισμός Δράσεων
Card cap

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021

Οι δράσεις της ΚΡΗΤΙΚΟΣ αντικατοπτρίζουν σαφώς τη στρατηγική της, η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με όλους τους στόχους και τις δράσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ενώ συμβάλλει σε έργα ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινοτήτων με οικονομικούς, υλικούς, τεχνικούς και ανθρώπινους πόρους. Στρατηγική και δράση είναι βασισμένες πάνω σε τρεις σημαντικούς πυλώνες: κοινωνία, άνθρωπος, περιβάλλον.

Κοινωνία:

Σε ό,τι αφορά τον πυλώνα κοινωνία η ΚΡΗΤΙΚΟΣ δραστηριοποιείται με:

  • Καμπάνιες ΕΚΕ, όπως ο «Κουμπαράς της Ζωής», όπου αγοράζοντας επιλεγμένα προϊόντα σε προσφορά με την κάρτα Club, οι καταναλωτές μπορούσαν να ενισχύσουν το «Make a Wish- Κάνε μία Ευχή Ελλάδος» αλλά και να ευαισθητοποιηθούν λαμβάνοντας ως δώρο το ομώνυμο παραμύθι.
  • Με έμπρακτη βοήθεια στον Οργανισμό το Χαμόγελο του Παιδιού, με τη δωρεά φορτηγού, καθώς και στη ΜΚΟ «Παιδικά Χωριά SOS», με την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ τηρεί καθημερινά τη δέσμευσή της να ενεργεί ως υπεύθυνη κοινωνικά και επιχειρηματικά, αποδεικνύοντας με πράξεις ότι είναι δίπλα στους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα το 2021 η εταιρεία προχώρησε σε:

  • Δωρεά προϊόντων άμεσης ανάγκης σε 24 σχολεία, 32 συλλόγους, 18 ιερούς ναούς και μονές και 34 Δήμους της περιφέρειας.
  • Δωρεά αντιδραστηρίων για την κάλυψη των αναγκών μοριακής διάγνωσης του νέου κορονοϊού (SARS-CoV-2) για το Γενικό Νοσοκομείο ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ».
  • Δωρεάν διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης με στόχο την ανακούφιση και την υποστήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της Εύβοιας και από τους σεισμούς της Κρήτης σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Aνθρωπος:

Κάθε εργαζόμενος στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ είναι πρεσβευτής των εταιρικών αξιών και της κουλτούρας της εταιρείας. Η σύμπραξη με τους εργαζόμενους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδιώξεων της ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να ενημερωθούν πλήρως για κάθε θέμα, για μελλοντικές προοπτικές, συμβουλές προσωπικής ανάπτυξης, καθώς και να συμμετέχουν σε εταιρικά προγράμματα εθελοντισμού, όπως αγώνες δρόμου, αιμοδοσία κλπ.

Επιπλέον, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ακολουθώντας τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, υιοθέτησε γρήγορα τη λύση της τηλεργασίας και των τηλεδιασκέψεων, παρέχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις, όπως τη μείωση του αριθμού εργαζομένων με φυσική παρουσία, την αναδιάρθρωση του προγράμματος βαρδιών, την αύξηση των μέτρων υγιεινής, τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εργαζομένων, την προώθηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων ανίχνευσης κορωνοϊού.

Περιβάλλον:

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ επιδιώκει τη συστηματική μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος με έμφαση στην πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην περιβαλλοντική συμμόρφωση και στην προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.) Επίσης, συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης και ανακύκλωσης THE GREEN CITY, μέσω του οποίου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά τους και να κερδίζουν, καθώς τα υλικά που προσκομίζουν προς ανακύκλωση μετατρέπονται σε πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν αποκλειστικά στο eshop του Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Card cap

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2020

Μια από τις θεμελιώδεις αξίες και από τις σημαντικότερες αρχές λειτουργίας της ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής, αποτελεί η συνεισφορά στην πρόοδο και στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικές σχέσεις αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη επιχειρηματική δράση και επιτυχία της ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Χορήγησε Αναπνευστήρες για την ενίσχυση των ΜΕΘ, προσέφερε Νερά και Χυμούς σε 25 Νοσοκομεία της χώρας, στήριξε έμπρακτα με προϊόντα από το ’’Φυλλάδιο Φροντίδας’’ το ‘’Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα’’ καθώς και την Μ.Κ.Ο. Κιβωτό του Κόσμου.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, στήριξε με δράσεις άμεσης ανακούφισης για την αντιμετώπιση του Covid-19 Συλλόγους, Σχολεία, Δήμους, Ιερούς Ναούς Αθλητικούς Συλλόγους και Αθλητές σε όλη την Ελλάδα.

Δίπλα στην Τοπική Κοινωνία

Βοήθησε με βασικά προϊόντα στους συλλόγους, Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό (Καστοριά), Σύλλογος Αλληλεγγύης Ελπίδα (Γρεβενά), Σύλλογος Γονέων με Αυτισμό (Κοζάνη) της Δυτικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, στάθηκε δίπλα σε 42 σχολεία, 33 συλλόγους και σε 19 Δήμους της περιφέρειας δωρίζοντας προϊόντα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ακόμη, προχώρησε σε Δωρεά Διαγνωστικών Εξετάσεων με συγκεκριμένη ομάδα ιατρών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σε νησιά όπως Σπέτσες, Αίγινα και Εύβοια. Φέροντας και την δική της ευθύνη για την υγεία σωμάτων ασφαλείας η εταιρεία ΚΡΗΤΙΚΟΣ στηρίζει με προϊόντα της το Λιμενικό Σώμα σε τοπικό επίπεδο. Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ στήριξε τους πληγέντες στην Εύβοια συμβάλλοντας στην κάλυψη βασικών αναγκών αλλά και τους πληγέντες από την κακοκαιρία "Ιανός" με προϊόντα.

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εταιρική της στρατηγική.

  • Απλότητα: Με την φιλική μας εξυπηρέτηση και το χαμόγελο μας δημιουργούμε ένα ευχάριστο περιβάλλον για εμάς και τους πελάτες μας.
  • Ακεραιότητα: Χτίζουμε ειλικρινείς και αληθινές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και τους προμηθευτές μας και τις επιβεβαιώνουμε καθημερινά με την στάση μας και τις επιλογές μας.
  • Συνεργασία και Στήριξη τοπικών παραγωγών: Στηρίζουμε και προωθούμε τους ανθρώπους και τα προϊόντα του τόπου μας και φροντίζουμε να φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
  • Φροντίδα: Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Για την ποιότητα, για την οικονομία, για την εξυπηρέτηση φροντίζουμε καθημερινά ο καθένας μας προσωπικά.
  • Ευελιξία: Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες κάθε γειτονιάς, κάθε συνθήκης, κάθε εποχής, για να προφέρουμε πάντοτε το καλύτερο.