Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας: Ένα “πράσινο” βήμα για την υγεία και τον πλανήτη
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας καθιερώθηκε το 1977 και γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Σκοπός της είναι να αναδείξει τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια διατροφή βασισμένη στα φυτά — όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά και στο περιβάλλον.
Η χορτοφαγία δεν είναι απλώς διατροφική επιλογή· είναι στάση ζωής που προωθεί τη χαρά, την ευσπλαχνία προς τα ζώα και τις πιθανότητες για καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ζωής.
Και ας μην ξεχνάμε: σήμερα γιορτάζουν τα βλήτα και τα ραδίκια, τα σταμναγκάθια, οι ζοχοί, τα σέσκουλα και οι βρούβες. Και είναι πολύ έξυπνο να τα έχουμε στη διατροφή μας! Η φύση μάς χαρίζει μια τεράστια ποικιλία φυτικών επιλογών, νόστιμων, θρεπτικών και – ναι – γιορτινών!
Αν υπάρχει μια μέρα για να πεις «ας φάμε χόρτα» είναι η σημερινή! Και ίσως εκπλαγείς ευχάριστα από το πόσο καλό μπορεί να σου κάνει.