Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.
Καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.
Τα ζυμαρικά, εκτός από μία γευστική διατροφική συνήθεια, είναι πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις της μαγειρικής και αναπόσπαστο μέρος της εβδομαδιαίας διατροφής μας.
Ανακάλυψε εδώ πλήθος ζυμαρικών, και τίμησε την μέρα με τη δική σου μαγειρική!