Η επίσκεψη στο super market είναι μια συνήθεια εβδομαδιαία για τους περισσότερους.
Γαλακτοκομικά (ιδανικά χαμηλών λιπαρών) π.χ. γάλα, γιαούρτι, κεφίρ, τυρί (λευκό ή κίτρινο), που συνδυάζονται άψογα με τις 2 παραπάνω κατηγορίες για το σχεδιασμό ολοκληρωμένων γευμάτων. Τα γαλακτοκομικά μας τροφοδοτούν με υψηλής βιοδιαθεσιμότητας ασβέστιο και φώσφορο, μέταλλα καίρια για υγιή οστική και οδοντική υγεία!
Αυγά, ο σύμμαχος για τον κορεσμό, για χρήση ως βραστά ή ποσέ ή σε ομελέτα με ελάχιστο λάδι. Σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε ότι μπορούμε να καταναλώνουμε 4 κρόκους την εβδομάδα ακόμα και αν έχουμε κάποιο πρόβλημα αυξημένης χοληστερόλης.