Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Η Μεσογειακή Διατροφή την Άνοιξη

04 Μάρτιος, 2025

Μεσογειακή Διατροφή την Άνοιξη: Γεύση στο πιάτο!

Η Άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξυπνά, γεμίζει χρώματα και αρώματα και μαζί της ανανεώνεται και η διατροφή μας.

Η μεσογειακή κουζίνα, γνωστή για την ισορροπία και τη νοστιμιά της, προσαρμόζεται φυσικά στην εποχικότητα, φέρνοντας στο τραπέζι μας όλη τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της άνοιξης.

Αν η Άνοιξη ήταν πιάτο, θα ήταν μια πολύχρωμη σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά, τραγανά λαχανικά και μια πινελιά λεμονιού. Θα ήταν ένα ελαφρύ αλλά γεμάτο γεύση ψάρι ψημένο σε φύλλα λεμονιάς ή ένα πιάτο με μαγειρεμένα χόρτα και κατσικίσιο τυρί.

 Τι αλλάζει την Άνοιξη στη μεσογειακή διατροφή;

  • Περισσότερα ωμά λαχανικά και φρούτα, που είναι στα καλύτερά τους.
  • Πιο ελαφριές συνταγές, με λιγότερο μαγείρεμα και περισσότερη φρεσκάδα.
  • Αρωματικά βότανα, όπως δυόσμος, βασιλικός, μάραθος και ρίγανη, που δίνουν ένταση στα πιάτα.
  • Περισσότερο ψάρι και θαλασσινά, που ταιριάζουν με τον ήλιο και τη θάλασσα.
  • Δροσιστικά ροφήματα, όπως σπιτική λεμονάδα με μέλι ή τσάι με βότανα.

Η Μεσογειακή Διατροφή την Άνοιξη δεν είναι μόνο θρεπτική αλλά και μια ευκαιρία να απολαύσουμε την εποχικότητα των τροφίμων, ενισχύοντας την υγεία και τη γευστική μας απόλαυση.

Ας εκμεταλλευτούμε τις φρέσκες πρώτες ύλες και ας φέρουμε την Άνοιξη στο τραπέζι μας!

Το Ταξίδι της Μεσογειακής Διατροφής

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store