Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Η Λίστα αγορών στο Παντοπωλείο

09 Ιούνιος, 2022

 

Έχοντας κατά νου τις βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, μια διατροφικά ισορροπημένη εβδομάδα είναι καλό να περιλαμβάνει 2-3 φορές ψάρι ή θαλασσινά, 2-3 φορές όσπριο, 1 τουλάχιστον φορά λαδερό φαγητό, 1-2 φορές λευκό κρέας, έως 1 φορά κόκκινο κρέας και έως 4 αυγά (με κρόκο) (αναφερόμαστε σε μεσημεριανό και βραδινό).

  • Καλοί υδατάνθρακες με έμφαση και εδώ στην ποικιλία, όπως ψωμί ή φρυγανιές ή τορτίγιες ολικής για το πρωινό γεύμα ή παξιμαδάκια κριθαρένια, κινόα, ρύζι καστανό, ζυμαρικά ολικής ή πατάτες ως συνοδευτικά για τα κυρίως γεύματά μας. Προσπαθήστε να επιλέγετε συχνότερα υδατάνθρακες ολικής, όχι μόνο γιατί θα χορταίνετε λόγω των ινών τους περισσότερο αλλά και γιατί είναι υπερπλούσιοι σε πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα σε σχέση με τις λευκές τους εκδοχές!
  • Ωφέλιμες πηγές λιπαρών οξέων όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αβοκάντο, ελιές, σπόροι (π.χ. λιναρόσπορος ή chia) που συμπληρώνουν τα πιάτα μας και ξηροί καρποί (π.χ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους) που αποτελούν το πιο γρήγορο, πρακτικό και υγιεινό σνακ. Το ακόρεστο λίπος τους είναι σύμμαχος όχι μόνο για τη ρύθμιση του βάρους μας αλλά και την υγεία της καρδιάς μας.
  • Όσπρια όπως φακές, ρεβίθια, φασόλια, φάβα, μαυρομάτικα που μπορούν να εξασφαλίσουν το γεύμα και επόμενων εβδομάδων καθώς έχουν μακρά διάρκεια συντήρησης. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ως σούπα αλλά και ως σαλάτα!
Το Ταξίδι της Μεσογειακής Διατροφής

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store