Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Οφέλη

10 Οκτώβριος, 2022

Η Μεσογειακή Διατροφή προσφέρει πολλά οφέλη, για τον οργανισμό μας και για την ποιότητα της ζωής μας και είναι απλό να την βάλουμε στην καθημερινότητά μας καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διατροφικές συνήθειες του τόπου μας, ιδιαίτερα της Κρήτης.

Με τα χρόνια λοιπόν, η “Μεσογειακή Διατροφή” θεσπίστηκε ως πρότυπο υγιεινής διατροφής εμπνευσμένο από τη δίαιτα της Κρήτης και των γειτονικών λαών που παρουσιάζουν κοινό τρόπο ζωής. Κοινό όχι μόνο ως προς τη διατροφή, αλλά και ως προς το σύνολο της καθημερινότητάς τους.

Η κύρια δομή του μοντέλου της Μεσογειακής Διατροφής  περιλαμβάνει υψηλή κατανάλωση ελαιόλαδου, όσπρια, ανεπεξέργαστα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, μέτρια προς υψηλή κατανάλωση ψαριού και πουλερικών, μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (κυρίως τυρί και γιαούρτι), μέτρια κατανάλωση κρασιού και χαμηλή κατανάλωση κρέατος. Όλα αυτά τα συναντάμε στη λεγόμενη “Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής”.

Μάλιστα σειρά μελετών έχει καταδείξει ότι η ευεργετική δράση της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφής εκφράζεται από το σύνολό της και όχι από μεμονωμένα τρόφιμα και θρεπτικές ουσίες. Φαίνεται ότι ο συνδυασμός των τροφίμων και οι βιολογικές αλληλεπιδράσεις των διαφορετικών συστατικών της Μεσογειακής διατροφής συνεπάγονται τα σημαντικά οφέλη για την υγεία. Οι ευεργετικές συνέπειες μπορούν επίσης να αποδοθούν στα παραδοσιακά τρόφιμα τα οποία αποτελούν τον κορμό της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφής. Τα παραδοσιακά αυτά τρόφιμα ενσωματώνουν τη γνώση και τη σοφία των γενεών του παρελθόντος οι οποίες, ζώντας κάτω από δύσκολες συνθήκες, έμαθαν πώς να αξιοποιούν τα τοπικά διαθέσιμα προϊόντα με σκοπό την παραγωγή εύγευστων εδεσμάτων και συνταγών συμβατών με τις επιταγές της σωστής διατροφής.

Το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής είναι το πλέον ιδανικό για την διατήρηση της καλής υγείας και της μακροζωίας. Σε συνδυασμό μάλιστα με την καθημερινή ήπια σωματική άσκηση, δεν μας βοηθά μόνο να είμαστε υγιείς, αλλά και να διατηρούμε φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Αν θέλεις να βάλεις στην καθημερινότητά σου τον κρητικό τρόπο ζωής το μόνο που χρειάζεται, είναι να έρθεις στον ΚΡΗΤΙΚΟ!

Γιατί στον Κρητικό πιστεύουμε στην αξία της μεσογειακής διατροφής που είναι βασισμένη σε υλικά και γεύσεις του τόπου μας. Και φροντίζουμε να επιλέγουμε τα καλύτερα και να τα φέρνουμε κάθε μέρα δίπλα σας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Κρητικός είναι τρόπος ζωής!

 

Το Ταξίδι της Μεσογειακής Διατροφής

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store