Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πως να φτιάχνετε shopping list για να είστε κοντά στη Μεσογειακή Διατροφή

09 Ιούνιος, 2022

Η επίσκεψη στο super market είναι μια συνήθεια εβδομαδιαία για τους περισσότερους. Η επιλογή των κατάλληλων τροφίμων ή/και πραγμάτων καθίσταται χαοτική, δεδομένης της πληθώρας προϊόντων, αν δεν έχει προηγηθεί καλή προετοιμασία. Η δημιουργία shopping list πριν πάμε για ψώνια, παρέχει μία εύκολη και έξυπνη λύση τόσο για εξοικονόμηση χρόνου όσο και για την εξασφάλιση ποιοτικών αγορών, αν τη διαχειριστούμε σωστά.

Μεταφράζοντας τη θεωρητική πληροφορία στην πράξη, σίγουρα στη λίστα μας είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνονται 10 στοιχεία κλειδιά:

Ποικιλία φρούτων και λαχανικών εποχής, διασφαλίζοντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη θωράκιση του οργανισμού. Τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λάχανο, τα μανιτάρια, το μαρούλι, τα ραπανάκια, το κουνουπίδι, η μπανάνα επικρατούν τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ενώ κάθε εποχή αναδεικνύει και άλλα διαφορετικά προϊόντα. Αντί για φρέσκα φρούτα μπορούμε να επιλέξουμε και αποξηραμένα φρούτα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη όπως δαμάσκηνα, χουρμάδες, σύκα κλπ. Αυτό το είδος φρούτου μας βοηθά σημαντικά να ελέγξχουμε και την επιθυμία μας για γλυκό!

Λαχανικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για λαδερά φαγητά όπως λαχανόρυζο, φασολάκια, μελιτζάνες ιμάμ είτε σε πίτες π.χ. σπανακόπιτα. Όσο μπορείτε καταναλώνετε τα λαχανικά σας ωμά ή στον ατμό για να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες θρεπτικών συστατικών λόγω της θερμικής επεξεργασίας.

Το Ταξίδι της Μεσογειακής Διατροφής

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store