Σχεδιάζοντας το μενού της εβδομάδας σκεφτόμαστε τι θέλουμε να καταναλώσουμε και να μαγειρέψουμε και υπολογίζουμε τις μερίδες που περίπου χρειάζονται για να υπάρχει διαθεσιμότητα όλες τις ημέρες.
Κοτόπουλο ως βραστό ή ψητό ή σε μπιφτέκι ή μαγειρευτό για πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Προτιμήστε απλώς συχνότερα άπαχα κομμάτια!
Και τέλος… κόκκινο κρέας π.χ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή μπιφτέκι ή κιμάς για μακαρόνια, ως η βασικότερη πηγή, καλά απορροφήσιμου, σιδήρου. Και εδώ βέβαια, εστιάζουμε συχνότερα σε άπαχες εκδοχές (π.χ. κόντρα φιλέτο)
Συνολικά λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να είναι ο κατάλογος αγορών μας πλήρης με τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, είναι ο σωστός προγραμματισμός. Για να μη φεύγετε λοιπόν από το σούπερ μάρκετ ξεχνώντας τα…. βασικά, η αφιέρωση λίγων μόνο λεπτών πριν, θα κάνει τη διαφορά στην οργάνωση των αγορών σας.