Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αποθήκευση και επεξεργασία ελαιολάδου. Τι πρέπει να γνωρίζω;

16 Φεβρουάριος, 2022

Εξίσου σημαντική για τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιόλαδου είναι και η σωστή αποθήκευσή του σε σκουρόχρωμη συσκευασία σε κάποιο ντουλάπι, καθώς η έκθεση σε αέρα, υγρασία, ηλιακό φως, υψηλή θερμοκρασία μπορεί να την υποβαθμίσει. Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνεται το μαγείρεμα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (στο φούρνο, στον ατμό, στην κατσαρόλα, βράσιμο) και η προσθήκη του στο τέλος, ώστε να διατηρηθούν περισσότερα από τα ευεργετικά του συστατικά. Να θυμόμαστε ότι αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μέθοδος μαγειρέματος υψηλής θερμοκρασίας (π.χ. τηγάνισμα) που οδηγεί σε παραγωγή χημικών δυνητικά επιβλαβών ουσιών, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης αποτελεί την καλύτερη επιλογή χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το χαμηλό ρυθμό οξείδωσης και το υψηλό σημείο καπνού.