Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη) και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως χολίνη, που υποβοηθά την εγκεφαλική λειτουργία.
Ο κρόκος είναι πλούσιος σε χοληστερόλη και παρά το γεγονός ότι δεν αυξάνουν τη χοληστερόλη όσο πιστεύαμε στο παρελθόν, η κατανάλωσή τους είναι καλό να γίνεται με σύνεση.
Προτιμήστε το βράσιμο αντί του τηγανίσματος του αυγού και επιλέξτε το ημέρες που καταναλώνετε όσπριο ή λαδερό, οπότε η πρόσληψη χοληστερόλης μέσω τροφής είναι χαμηλή. Τέλος, προτιμήστε το αυγό σφιχτό και όχι μελάτο για να μειώσετε τον κίνδυνο σαλμονέλας.