Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αυγά

16 Φεβρουάριος, 2022

Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη) και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως χολίνη, που υποβοηθά την εγκεφαλική λειτουργία.

Ο κρόκος είναι πλούσιος σε χοληστερόλη και παρά το γεγονός ότι δεν αυξάνουν τη χοληστερόλη όσο πιστεύαμε στο παρελθόν, η κατανάλωσή τους είναι καλό να γίνεται με σύνεση.

Προτιμήστε το βράσιμο αντί του τηγανίσματος του αυγού και επιλέξτε το ημέρες που καταναλώνετε όσπριο ή λαδερό, οπότε η πρόσληψη χοληστερόλης μέσω τροφής είναι χαμηλή. Τέλος, προτιμήστε το αυγό σφιχτό και όχι μελάτο για να μειώσετε τον κίνδυνο σαλμονέλας.