Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Δημητριακά ολικής άλεσης

16 Μάιος, 2023

Τα δημητριακά ολικής άλεσης, σύμφωνα και με την πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής, αποτελούν μια ομάδα τροφίμων που οφείλουμε να έχουμε σε καθημερινή βάση στη διατροφή μας. Αξιόπιστες έρευνες όμως έχουν δείξει ότι το 95% των ενηλίκων δεν καταναλώνει επαρκείς ποσότητες μη επεξεργασμένων δημητριακών. Κάτι που είναι σημαντικό να αλλάξει λόγω του ότι η κατανάλωσή τους έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας όπως:

 

  • Ενισχύουν τον κορεσμό, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός υγιούς, σωματικού βάρους.

 

  • Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εντέρου.

 

  • Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να εισαχθούν στην καθημερινότητά σας είναι μέσω υγιεινών σνακ στη

διάρκεια της ημέρας.

 

Card cap

Δημητριακά

16 Φεβρουάριος, 2022

Παραδείγματα δημητριακών είναι το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρόμη και τα προϊόντα αυτών όπως το ψωμί, τα παξιμάδια, τα δημητριακά πρωινού, οι χυλοπίτες,ο τραχανάς κ.λπ. Εδώ ανήκουν και τα είδη όπως κινόα, φαγόπυρο, αμάρανθος τα οποία είναι ελαφρώς πιο πλούσια σε πρωτεΐνη ενώ δεν περιέχουν γλουτένη.

Όλα τα δημητριακά ολικής αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών απαραίτητων για τη λειτουργία του εντέρου και την ομαλή αύξηση του σαχκάρου στο αίμα, βιταμινών του συμπλέγματος Β με καίριο ρόλο στο νευρομυϊκό σύστημα ενώ συνεισφέρουν και στην  παραγωγή του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη που είναι υπεύθυνος για το αίσθημα καλής διάθεσης.

Φροντίστε να έχετε δημητριακά ολικής σε κάθε κύριο γεύμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store