Τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή. Περιέχουν ακόμα φυσικά σάκχαρα και αποτελούν ιδανική επιλογή για σνακ καλύπτοντας την ανάγκη μας για γλυκό. Καταναλώστε 3 μερίδες ημερησίως.
Τα φρούτα αποτελούν μια ακόμα σημαντική πηγή φυτικών ινών αλλά και βιταμινών (ιδιαίτερα καροτενοειδή, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ) αλλά και πληθώρας φυτοχημικών ουσιών και ανόργανων στοιχείων (κάλιο, μαγνήσιο) με >80% του βάρους τους να είναι νερό συμβάλλοντας έμμεσα στην ενυδάτωση μας.
Στα φρούτα ανήκουν όλα τα ωμά φρούτα, π.χ., πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ροδάκινο κ.ά, όλα τα αποξηραμένα φρούτα, π.χ., δαμάσκηνα, σταφίδες, βερίκοκα κ.ά, οι 100% φυσικοί χυμοί φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης). Είναι σημαντικό να επιλέγουμε φρούτα εποχής.