Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κόκκινο Kρέας

16 Φεβρουάριος, 2022

Η κατανάλωση κρέατος προσφέρει μια σειρά από πλούσια θρεπτικά στοιχεία, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Τα πιο σημαντικά στοιχεία που λαμβάνουμε από το κρέας και επιβεβαιώνουν την αξία του στη διατροφή μας είναι τα αμινοξέα, τα οποία  χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού μεταβολισμού. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη, τη διατήρηση και την επιδιόρθωση των μυών, επίσης είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενζύμων και ορμονών και αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο των οστών, του χόνδρου, του δέρματος και του αίματος. Αποτελεί σημαντική πηγή σιδήρου για τον ανθρώπινο οργανισμό  και παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Την ίδια όμως στιγμή είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος.

Στο κόκκινο κρέας ανήκει το μοσχάρι (βόδι), το χοιρινό (γουρούνι), το αρνί (πρόβατο), το κατσίκι (γίδα) αλλά και όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα των παραπάνω

Σύμφωνα με την πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής συνιστάται χαμηλή συχνότητα κατανάλωσης κρέατος