Μεσογειακή Διατροφή & Εποχικότητα
Το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής έχει χαρακτηριστεί από επιστήμονες από όλο τον κόσμο ως ένα από τα πιο ισορροπημένα και υγιεινά πρότυπα διατροφής, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Το σημαντικό όμως είναι ότι αποτελεί το ιδανικό διατροφικό μοντέλο για όλο τον χρόνο, καθώς η διατροφική του πυραμίδα διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή.
Συγκεκριμένα, την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια πιο ελαφριά διατροφή για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι, καταναλώνοντας εποχικά φρούτα και λαχανικά, όπως οι φράουλες, τα κεράσια, τα κολοκυθάκια, οι τομάτες και τα παντζάρια, προστατεύουμε τον οργανισμό μας από την υπεριώδη ακτινοβολία και τον ενυδατώνουμε σημαντικά.
Αντίστοιχα, τους κρύους μήνες του χειμώνα που είναι σημαντικό να ανταπεξέλθουμε απέναντι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καταναλώνοντας τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως οι σούπες, ξηρούς καρπούς και εποχικά λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο και καρότα, αυξάνουμε τις αντοχές του οργανισμού μας και τον προστατεύουμε από ιώσεις.