Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Θρεπτική αξία ξηρών καρπών

16 Φεβρουάριος, 2023

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σε όλη την ιστορική τους διαδρομή, οι ξηροί καρποί αποτελούν , μία εύκολα προσβάσιμη υπερτροφή καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και την ιδανική διατροφική πρόταση της φύσης για το σώμα και το μυαλό μας. Πλούσιοι σε φυτικές πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, διακρίνονται για την περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμες ίνες αλλά και στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει ουσιαστικά την υγεία και τη σφριγηλότητα της επιδερμιδας. 

Παράλληλα χάρη στα Ω3/Ω6 λιπαρά οξέα και τις φυτοστερόλες που εμπεριέχουν αντιοξειδωτική δράση για τον οργανισμό μας, συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερίνης  και του σακχάρου, βοηθώντας στην ομαλή λειτουργία και την καλή υγεία του σώματος και του εγκεφάλου. Πέρα όμως από την μεγάλη διατροφική τους αξία, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι τους θωρακίζουν τον οργανισμό μας από διάφορες ασθένειες.

Για παράδειγμα, ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις, προστατεύουν από τον διαβήτη και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Συνολικά, η κατανάλωση όλων των ξηρών καρπών προσφέρει μακροζωία και βοήθεια στην καταπολέμηση του στρές. 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store