Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Όσπρια

10 Μάρτιος, 2022

Το όσπρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο φυτικές ίνες και πλήθος φυτοχημικών ουσιών. Τα όσπρια είναι ακόμα υπερπλούσια σε ίνες ενώ εμφανίζουν και σημαντική υπολιπιδαιμική δράση λόγω των β-γλυκανών, ινών που έχουν την τάση να δημιουργούν ένα τζελ στο έντερο, στο οποίο κολλάνε τα χολικά οξέα (που φτιάχνονται από χοληστερόλη) και αποβάλλονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να αναγκάζεται να ξαναφτιάξει αυτά τα οξέα χρησιμοποιώντας νέα χοληστερόλη, με αποτέλεσμα η τιμή της χοληστερόλης στο αίμα να πέφτει. Επίσης, τα όσπρια είναι πολύ πλούσια σε σίδηρο ωστόσο για να διασφαλιστεί η απορρόφησή του πρέπει να γίνει σωστός συνδυασμός με κάποιο αναγωγικό οξύ όπως κιτρικό (π.χ. λεμόνι), οξικό (π.χ. ξίδι) ή ασκορβικό (π.χ. πιπεριά, ακτινίδιο, πορτοκάλι). Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να αποφεύγεται η κατανάλωση τυριού.

Στη διατροφική οικογένεια των οσπρίων ανήκουν οι φακές, τα ρεβίθια, τα φασόλια, η φάβα, τα ξερά κουκιά και όλες οι ποικιλίες αυτών. Αποτελούν ένα οικονομικά προσβάσιμο είδος τροφίμου που μαγειρεύεται εύκολα, έχει μακρά διάρκεια συντήρησης και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοσή μας.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα εδώ!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store