Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τα οφέλη της κατανάλωσης των ζυμαρικών ολικής άλεσης

22 Σεπτέμβριος, 2023

Τα οφέλη της κατανάλωσης των ζυμαρικών ολικής άλεσης περιέχουν βιταμίνες και συστατικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό .Το ρύζι για τους Μεσογειακούς λαούς αποτελεί τη βάση της διατροφής τους καθώς βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας μαζί με το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά.

Card cap

Ζυμαρικά και Ρύζι

21 Ιανουάριος, 2022

Τα ζυμαρικά εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα βοηθούν στην αύξηση πρόσληψης θρεπτικών συστατικών. Όλοι οι τύποι ζυμαρικών περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και υδατάνθρακες που απελευθερώνουν ενέργεια αργά έτσι ώστε το αίσθημα του κορεσμού να κρατάει περισσότερο. Έχουν καλές οργανοληπτικές ιδιότητες και προμηθεύουν με αρκετή ενέργεια. Φαίνεται να διατηρούν διαχρονικά σταθερή την υψηλή θέση τους στις διατροφικές προτιμήσεις των Ελλήνων καθώς θεωρείται βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εύκολες και νόστιμες συνταγές.

Το ρύζι ανήκει στη ομάδα των δημητριακών τα οποία αποτελούν τη βάση της διατροφής μας. Το ρύζι είναι συνώνυμο της τροφής και δικαίως τα οφέλη του είναι αξιόλογα. Είναι αρκετά εύπεπτη τροφή και αποτελεί ένα από τα πιο εύπλαστα μαγειρικά υλικά στον κόσμο. Για πολλούς πολιτισμούς το ρύζι αποτελεί μέρος της κουλτούρας και της παράδοσής τους. Διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τη γεύση, το χρώμα και την ποικιλία του ρυζιού που καταναλώνουν. Η επιλογή του σωστού τύπου ρυζιού είναι καθοριστικής σημασίας για το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store