Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αλμυρό κέικ με σπανάκι

21 Σεπτέμβριος, 2023

Πρόκειται για ένα αλμυρό κέικ πολύ εύκολο στην παρασκευή του καθώς πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε καν να χρησιμοποιηθεί μίξερ και κυριολεκτικά η διαδικασία προετοιμασίας του διαρκεί λιγότερο από ότι θα απαιτούσαν τα κλασσικά τοστάκια ή σαντουϊτσάκια, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και από οπαδούς της vegetarian διατροφής. 

Υλικά

  • 200 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. τυρί φέτα, (θρυμματισμένη) 
  • αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφρά, πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα  άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα  και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
  3. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε ξανά.  
  4. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και λαδώνουμε και αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store