Πρόκειται για ένα αλμυρό κέικ πολύ εύκολο στην παρασκευή του καθώς πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε καν να χρησιμοποιηθεί μίξερ και κυριολεκτικά η διαδικασία προετοιμασίας του διαρκεί λιγότερο από ότι θα απαιτούσαν τα κλασσικά τοστάκια ή σαντουϊτσάκια, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και από οπαδούς της vegetarian διατροφής.
Υλικά
- 200 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 100 ml γάλα πλήρες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. τυρί φέτα, (θρυμματισμένη)
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφρά, πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε ξανά.
- Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και λαδώνουμε και αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης