Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γεμιστά με ανάμεικτα θαλασσινά

04 Σεπτέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 4 μεσαίες τομάτες
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης

Για τη γέμιση:

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά Επιλογή μου
  • 150γρ. ρύζι Γλασέ
  • 20ml ούζο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη

Για το ταψί:

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε την σάρκα με ένα κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο.
  2. Στις τομάτες πασπαλίσουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Βάζουμε το εσωτερικό από τις τομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  6. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7.  Γεμίζουμε τα λαχανικά έως τα 3/4. Στο ταψί αλατίζουμε εξωτερικά λίγο τα λαχανικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι νερό.
  8. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για μια ώρα.
  9.  15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store