Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γιουβέτσι με λαχανικά

21 Σεπτέμβριος, 2023

Με τη λέξη γιουβέτσι ο νους μας πηγαίνει σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, στο φαγητό της πολίτικης κουζίνας που όλοι το έχουμε στη καρδιά μας.

 

Υλικά

  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο

Για τη σάλτσα

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 60ml λευκό κρασί
  • 1/3 κ.γ πάπρικα καυτερή
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τη πιπεριά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε στον πάτο του τηγανιού μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη πάπρικα, τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε την σάλτσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό, διορθώνουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store