Υλικά:
Για το μπριάμ:
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά πορτοκάλι
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 8 τοματίνια ή 2 μέτριες τομάτες
- 300γρ. τριμμένη τομάτα
- 100ml ελαιόλαδο
- 100ml άσπρο κρασί
- 1/4 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για σερβίρισμα:
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια καρέ και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και την τριμμένη τομάτα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα κουτάλι.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 40-45 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.
- Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τη φέτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη