Η κολοκυθόπιτα είναι ένα παραδοσιακό συνοδευτικό φαγητό για καθημερινά και γιορτινά γεύματα. Είναι από τα σπεσιαλιτέ εδέσματα της παραδοσιακής Ελληνίδας νοικοκυράς. Γενικά οι πίτες είναι χαρακτηριστικό έδεσμα της ελληνικής διατροφής και γαστρονομικής μας παράδοσης. Για παράδειγμα στην Ήπειρο έχουν καταγραφεί περισσότερα από διακόσια διαφορετικά είδη. Κάθε μια έχει τη μαεστρία να σου παρουσιάσει την δική της συνταγή πίτας, το δικό της μυστικό, τη δική της τεχνική και το δικό της αποτέλεσμα. Την ώρα που έχεις ετοιμάσει το μεσημεριανό, βραδινό, καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως με κρεατικά, βγάζεις τη κολοκυθόπιτα από το φούρνο ζεστή και αχνιστή και την σερβίρεις κομματιασμένη ως ορεκτικό στο κέντρο του τραπέζιού. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ούτε ένα κομματάκι, εξαφανίζεται!
Υλικά
Για το ταψί:
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης