Το ρύζι είναι η πιο σημαντική τροφή για τρία δισεκατομμύρια κόσμο, δηλαδή το μισό πληθυσμό της γης. Αποτελεί τη βασική ύλη σε εθνικά πιάτα πολλών χωρών και σε εμάς στην Ελλάδα με τα γεμιστά, τους ντολμάδες και τα κάθε είδους χορτόρυζα όπως το λαχανόρυζο.
Το λαχανόρυζο είναι ένα απλούστατο φαγητό που το λατρέψαμε από παιδιά και το απολαμβάνουμε σ’ ένα καθημερινό μεσημεριάτικο ή απογευματινό γεύμα. Γευστικότατο φαγητό με απλά υλικά, χαμηλού κόστους, εύκολο στην παρασκευή του, που σου δίδει ένα θρεπτικό γεύμα.
Υγιεινό φαγητό, με υλικά που βρίσκονται στη βάση της Μεσογειακής διατροφής όπως είναι το ρύζι και το λάχανο. Ιδιαίτερα το καστανό ρύζι στο οποίο κατά την επεξεργασία του δεν αφαιρείται ο φλοιός του, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και με μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τα παραδοσιακά ρύζια.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης,Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης