Ένας ιδανικός συνδυασμός, που πληροί όλες τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, αποτελεί η προτεινόμενη συνταγή για μακαρονάδα με μπρόκολο. Τα ζυμαρικά αποτελούν ούτως ή άλλως μία από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες τροφίμων ανά τον κόσμο, γι' αυτό άλλωστε παρασκευάζονται σε τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών, προκειμένου να ικανοποιούν κάθε γούστο. Στην Ιταλία η περίφημη pasta κυκλοφορεί σε αμέτρητες εκδοχές, μεταξύ των οποίων τα σπαγγέτι, τα ραβιόλι, τα μακαρόνι, τα ριγκατόνι, τα τορτελίνια, οι πέννες, τα φουζίλι, οι ταλιατέλες, τα λινγκουίνι, τα λαζάνια και τόσα άλλα. Εξίσου εντυπωσιακός σε έκταση ο κατάλογος των ελληνικών ζυμαρικών ή των μακαρονιών, όπως συνήθως οι Έλληνες αποκαλούμε συλλήβδην τα ζυμαρικά: χυλοπίτες, φλομάρια, σκιουφιχτά, κριθαράκι, γκόγκες, τραχανάς, ματσάτα, μακαρούνες και τόσα άλλα.
Όσο για το μπρόκολο, με την γεύση του να κινείται μεταξύ λάχανου και κουνουπιδιού, συγκαταλέγεται στα πλέον πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά λαχανικά, μεταξύ των οποίων έχει ανιχνευθεί η σουλφοραφάνη, η αντικαρκινική δράση της οποίας έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες και η οποία βρίσκεται σε πολλά λαχανικά της οικογένειας των σταυρανθών, όπως το μπρόκολο, αλλά και το λάχανο και το κουνουπίδι.
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης