Τα θαλασσινά είναι από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Υπάρχει μεγάλος πλούτος θαλασσινών, φρέσκων ή κατεψυγμένων που μαγειρεύονται ποικιλοτρόπως έτσι ώστε να έχουμε μεγάλο εύρος επιλογών ανάλογα με τις ορέξεις μας. Είμαστε Ελλάδα, είμαστε μια χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Ένας τόπος που σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις τροφές από την θάλασσα. Μια χώρα που ξέρει από νόστιμο ψάρι και ξέρει και πώς να το μαγειρέψει και πώς να το απολαύσει. Ακόμα περισσότερο ξέρει πως τα θαλασσινά είναι υγιεινή τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη, υγιή λίπη, μέταλλα και βιταμίνες. Ξέρει πως η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να ωφελήσει την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Με λίγα λόγια τα θαλασσινά έχουν αναγνωριστεί από παντού ως ευεργετικά τρόφιμα και είναι τρόφιμα που συνθέτουν την Μεσογειακή διατροφή.
Το ερώτημα είναι; Μπορούμε τα θαλασσινά να τα απολαύσουμε ως σαλάτα ακολουθώντας την γαστρονομική γραμμή που μας προτείνει λαχταριστές σαλάτες να ξεπερνούν το ρόλο του απλού συνοδευτικού στο γεύμα και να έχουν κερδίσει να γίνουν οι ίδιες βασικό γεύμα και επιπλέον να μας χορταίνουν.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης