Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μοσχαρίσια σπάλα με πλιγούρι

10 Ιανουάριος, 2025

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 30γρ. πετιμέζι ή μέλι
  • 400γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για σερβίρισμα
  • 400γρ. πλιγούρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά στεγνώνουνε με απορροφητικό χαρτί το μοσχάρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κρέας. Θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  2. Στο ελαιόλαδο που έχει μείνει, σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και το καρότο σε φέτες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το μοσχάρι και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, την κανέλα και το αλατοπίπερο.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το πετιμέζι και τις ψιλοκομμένες τομάτες και βράζουμε για 2 λεπτά.
  5. Σε 1 λίτρο ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει.
  6. Αφού έχει ψηθεί, ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό, διορθώνουμε το αλάτι και ρίχνουμε το πλιγούρι. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
  7. Τέλος, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να ηρεμήσει πριν σερβίρουμε.
  8. Κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες και σερβίρουμε με το πλιγούρι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store