Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πατατοσαλάτα

01 Μάρτιος, 2023

Όλοι μας και σε όλο τον κόσμο τις λατρεύουμε και τις χρησιμοποιούμε ως βασική τροφή.  Συνδυάζονται σχεδόν με όλες τις τροφές γιατί έχουν απαλή γεύση και υφή. Θεωρείται τρόφιμο ευκολίας γιατί συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπόλοιπων λαχανικών. 

 

Υλικά

  • 5 μέτριες πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μισή  πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο

Για την σως

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά λευκό ξύδι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα. Γεμίζουμε με αρκετό αλατισμένο νερό και βράζουμε μέχρι να ψηθούν.
  2. Αφού είναι έτοιμες αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης, την κάπαρη,  τα αγγουράκια τουρσί, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία,φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store