Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά

11 Μάρτιος, 2025

Υλικά:

  • 200γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 150γρ. ανάμεικτη σαλάτα
  • 150γρ. χαλούμι

Για το ντρέσινγκ:

  • 150ml ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά λευκό ξύδι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ψήνουμε το χαλούμι σε ένα σχαροτήγανο: βάζουμε το χαλούμι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια και κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και πολτοποιούμε.
  4. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε την ανάμεικτη σαλάτα, τα ρεβίθια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο κομμένο σε μικρά καρέ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά την σαλάτα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store