Υλικά:
- 200γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 150γρ. ανάμεικτη σαλάτα
- 150γρ. χαλούμι
Για το ντρέσινγκ:
- 150ml ελαιόλαδο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά λευκό ξύδι
- χυμό από μισό λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- ½ κουταλάκι μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ψήνουμε το χαλούμι σε ένα σχαροτήγανο: βάζουμε το χαλούμι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια και κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και πολτοποιούμε.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε την ανάμεικτη σαλάτα, τα ρεβίθια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο κομμένο σε μικρά καρέ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά την σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη