Βρες το κατάστημά σου

Green2Green

Αρχική/Green2Green
Card cap

GREEN2GREEN

Από τη zero waste φροντίδα μας για τον πλανήτη, στη φροντίδα των φυτών και του κήπου μας. Πράσινες γωνιές για έναν πράσινο πλανήτη!

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε συνεργασία με την Ikorganic δημιουργούν τη νέα σειρά προϊόντων GREEN2GREEN. Πρόκειται για την μετατροπή της φύρας των προϊόντων σε λιπάσματα βιώσιμης ανάπτυξης για τις γλάστρες, τον κήπο ή ακόμα και το πάρκο της γειτονιάς σου!

Βήμα 1ο GREE2GREEN: Η φύρα των προϊόντων επιστρέφονται καθημερινά στις αποθήκες τροφοδοσίας της ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Βήμα 2ο GREE2GREEN: Στη συνέχεια η Ιkorganic τα παραλαμβάνει με δικά της μέσα και τα μεταφέρει στη μονάδα παραγωγής που διατηρεί στον Αυλώνα Αττικής. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, μετατρέπει τα προϊόντα μαναβικής μέσω της διπλής αερόβιας ζύμωσης με τη λειτουργία της κομποστοποίησης σε προϊόντα κήπου.

Στόχος: Η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την έννοια του Zero Waste Food.

Λίγα λόγια για την εταιρεία Ιkorganic.

Η Ιkorganic από το 2018 δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής οργανικών προϊόντων ανάπτυξης, θρέψης και φυτοπροστασίας καθώς και στη διαχείριση φυτικών και ζωικών αποβλήτων. Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται πάνω στο Zero Waste Food, καθώς στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της μετατρέπει ζωικά & φυτικά υποπροϊόντα σε συνδυασμό με βότανα της ελληνικής γης σε οργανικά λιπάσματα και πιστοποιημένα βιολογικά φυτοφάρμακα, απολύτως ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Με τις καινοτόμες σειρές της, η Ikorganic αποδεικνύει πως με προϊόντα που για άλλους θεωρούνται απόβλητα ή άνευ δυναμικής, μπορεί να παράγει άκρως ανταγωνιστικά λιπάσματα. Οι αξίες της ανακύκλωσης, της βιωσιμότητας και της βιώσιμης γεωργίας χαρακτηρίζουν όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Η Ikorganic έχει πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο ISO 9001: 2015 για την Παραγωγή Οργανικών και Οργανοχημικών Λιπασμάτων, τη χουμοποίηση Ζωικών και Φυτικών Υποπροϊόντων και την Τεχνική Υποστήριξη Καλλιεργειών και ISO 14001: 2015 - Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ενώ χάρη στην μεγάλη καινοτομία των προϊόντων της αποτελεί επίσημο μέλος της πλατφόρμας Elevate Greece (www.elevate greece.gov.gr) από τον Ιανουάριο του 2021

Πράσινες γωνιές για έναν πράσινο πλανήτη!

Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα.

Ηράκλειο , Αίγινα, Κορινθία, Εύβοια(Αλάτσατα),Εύβοια(Αυλωνάρι), Αργολίδα, Ωρωπός, Σαλαμίνα, Κεφαλλονιά , Νεμέα, Βάγια Βοιωτίας, Αλιβέρι, Δήλεσι, Λέρος, Ρόδος, Χαλκίδα, Ξυλόκαστρο, Άνω Γλυφάδα, Σπέτσες, Σητεία, Κύμη, Καλάβρυτα, Αίγινα, Αστυπάλαια, Λυγουριό, Αυλίδα, Ερέτρια, Αιδηψός, Κρανίδι, Θρακομακεδόνες, Χαλάνδρι, Αίγιο, Γρεβενά, Σκόπελος, Πέραμα, Πόρος, Αργολίδα(Δαλαμανάρα). 

Card cap

Οργανικό εδαφοβελτιωτικό από κομποστοποίηση υποπροϊόντων ψαριών

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Οργανικό Εδαφοβελτιωτικό από κομποστοποίηση υποπροϊόντων ψαριών

Τo Humus είναι κομπόστ που προκύπτει από την χουμοποίηση ψαριών σε κατάλληλο συνδυασμό με φυτικά κλαδέματα και ζεόλιθο υψηλής καθαρότητας. Είναι προϊόν μη-φυτοτοξικό, άοσμο, βιολογικά σταθερό και με υψηλό βαθμό χουμοποίησης και συνεπώς πλούσιο σε χουμικές ενώσεις. Επιπλέον, περιέχει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών και είναι κατάλληλο για όλες τις καλλιέργειες. Ο ζεόλιθος που εμπεριέχει περιορίζει τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων από έκπλυση ή εξαέρωση ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης και ομοιόμορφης διανομής του νερού στο έδαφος.

Περιέχει οργανική ουσία και είναι στην ιδανική κοκκομετρία για να δώσει υγιές ριζικό σύστημα στα λαχανικά ή σε γλάστρες που έχουν εξασθενημένο υπόστρωμα.

ΓΛΑΣΤΡΕΣ:

Σε αυτές που δεν μπορούν να μεταφυτευτούν αλλά χρειάζονται αναζωογόνηση βάζουμε 150ml  (ένα πλαστικό ποτήρι νερού). Η προσθήκη αυτή γίνεται κάθε 4 μήνες. Στις νέες φυτεύσεις γλαστρών βάζουμε 150ml (ένα πλαστικό ποτήρι νερού) πριν βάλουμε το φυτό μέσα και μία στην επιφάνεια γλάστρας. Στις μεγάλες γλάστρες βάζουμε 300ml (δύο πλαστικά ποτήρια).

ΛΑΧΑΝΙΚΑ: To προϊόν χρησιμοποιείται στην θέση φύτευσης σε ποσότητα 50ml - 75ml (μισό πλαστικό ποτήρι νερού).

ΟΦΕΛΗ:

 • Ανάπτυξη του ριζικού συστήματος
 • Γρήγορη ανάπτυξη στα πρώτα στάδια
 • Αύξηση μικροβιακής δραστηριότητας του εδάφους.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: pH 6.7

Οργανική Ουσία 40.8%,

Ηλεκτρική αγωγιμότητα: 2.8 mS/cm

Card cap

Οργανικό εδαφοβελτιωτικό από υπολείμματα καφέ

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Οργανικό Εδαφοβελτιωτικό από υπολείμματα καφέ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το pellet αποτελείται από χουμοποιημένα υπολείμματα καφέ αερόβιας ζύμωσης. Λειτουργεί με βραδεία αποδέσμευση θρεπτικών συστατικών, που σημαίνει ότι απελευθερώνει θρεπτικά συστατικά με την πάροδο του χρόνου αναβαθμίζοντας τους βιο-οργανισμούς των υποστρωμάτων και αναζωογονώντας τα φυτά.

 

ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Προσθέτουμε επιφανειακά 150gr (ένα πλαστικό ποτήρι νερού) pellet ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας κάθε μήνες. ΝΕΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ: Ανακατεύουμε με το χώμα 300gr (δύο πλαστικά ποτήρια νερού pellet και εν συνεχεία φυτεύουμε.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Προσθέτουμε επιφανειακά από το μέσον της καλλιέργειας 50gr - 75gr (μισό πλαστικό ποτήρι νερού) στην ρίζα κάθε λαχανικού.

ΔΕΝΤΡΑ: Προσθέτουμε 0,5kg ανά δέντρο.

ΜΙΚΡΟΙ ΘΑΜΝΟΙ: Προσθέτουμε 150gr (ένα πλαστικό ποτήρι νερού) pellet.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΜΝΟΙ: Προσθέτουμε 300gr (δύο πλαστικά ποτήρια νερού pellet.

ΓΚΑΖΟΝ: Βάζουμε όλο το προϊόν 1kg σε 30m

ΟΦΕΛΗ:

 • Προσθήκη οργανικής ουσίας
 • Αύξηση της κατακράτησης νερού στα υψηλά στρώματα
 • Βελτίωση των στοιχείων του εδάφους και της ριζόσφαιρας
 • Βοήθεια στην ανάπτυξη των φυτών

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: pH 7.1

Οργανική Ουσία 51.6%,

Ηλεκτρική αγωγιμότητα: 2.56 mS/cm

Card cap

Επανεκκίνηση 6-0-1

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

Επανεκκίνηση 6-0-1

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Υγρό οργανοανόργανο λίπασμα επανεκκίνησης των φυτών. Οι βασικές πρώτες του ύλες είναι οργανικές (λαχανικά, κλαδέματα, ψάρια) και συνδυάζονται με πετρώματα, βότανα και χημικά λιπάσματα. Περιέχει οργανική ουσία, αμινοξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ρυθμιστικές ουσίες ανάπτυξης, χουμικά - φουλβικά οξέα, μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Σε ποτιστήρι του 1 λίτρου νερού αραιώστε 1 καπάκι από το προϊόν και ποτίστε κάθε 5 ημέρες για τον πρώτο μήνα και κάθε 10 ημέρες για την υπόλοιπη καλλιέργεια.

ΜΙΚΡΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Για γλάστρες κάτω των 10 λίτρων αραιώστε σε 1 λίτρο νερό 1 καπάκι από το λίπασμα και ποτίστε 10-12 γλάστρες.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Σε 1 λίτρο νερό αραιώστε 2 καπάκια από το προϊόν και ποτίστε 7-8 γλάστρες. Συνιστάται η εφαρμογή κάθε 15 ημέρες κατά την διάρκεια της άνοιξης και μία φορά τον μήνα τον υπόλοιπο χρόνο.

ΟΦΕΛΗ: Γρήγορη και ισορροπημένη βλαστική ανάπτυξη ο Δημιουργία δυνατού βλαστού

 • Κινητοποίηση των θρεπτικών συστατικών στον ηθμό των βλαστών
 • Αύξηση της φωτοσυνθετικής ικανότητας
 • Διατήρηση του φυτού σε σταθερά υψηλό επίπεδο καλλιέργειας. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: pH 7,7

Οργανική ουσία επί ξηρού 35,5%

Ηλεκτρική αγωγιμότητα: 1,8 mS/cm

Ολικό Άζωτο (Ν) 5,5%

Κάλιο (Κ.Ο) 0,8% 1 Ολικός Σίδηρος (Fe) 0.0019

Οργανικός Άνθρακας 3,3%

Συνολικά Αμινοξέα 595 mg/1009.

Card cap

Ισορροπημένη Λίπανση 7-9-8

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ισορροπημένη Λίπανση 7-9-8

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το προϊόν είναι ένα καινοτόμο οργανοανόργανο, υγρό λίπασμα το οποίο έχει ως φυσική πηγή πρώτων υλών τα ψάρια και τα βότανα. Πρόκειται για ένα ισόρροπο λίπασμα που περιέχει αμινοξέα, βιταμίνες, φυσικές ορμόνες ανάπτυξης, πρωτεΐνες, ένζυμα, βιταμίνες συμπλέγματος Β και οργανική ουσία.

 

Η πλούσια αλλά και ισορροπημένη σύνθεση του το καθιστά κατάλληλο για πολλές χρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

ΜΙΚΡΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Για γλάστρες κάτω των 10 λίτρων αραιώστε σε 1 λίτρο νερό 2 καπάκια από το λίπασμα και ποτίστε 10 γλάστρες. ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Σε 1 λίτρο νερό αραιώστε 2 καπάκια από το προϊόν και ποτίστε 5 γλάστρες. Συνιστάται η εφαρμογή κάθε 15 ημέρες κατά την διάρκεια της άνοιξης και μία φορά τον μήνα τον υπόλοιπο χρόνο.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Σε ποτιστήρι των 10 λίτρων νερού αραιώστε 5 καπάκια από το προϊόν και ποτίστε κάθε 15 ημέρες. Κατάλληλο και για φυτά εσωτερικού χώρου.

ΟΦΕΛΗ:

 • Ομοιόμορφη και ισορροπημένη λίπανση
 • Βλαστική ανάπτυξη
 • Άμεση ανάκαμψη των φυτών
 • Άμεση διόρθωση έλλειψης μακροστοιχείων.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Εκχύλισμα ψαριών 45% 1 pH 7,6

Οργανική ουσία επί ξηρού 19,2% , Ηλεκτρική αγωγιμότη 4,9 mS/cm

Ολικό Άζωτο (Ν) 7,4%

Φώσφορος (Ρ.Ο.) 9,2%

Κάλιο (Κ.Ο) 8,2%

Ασβέστιο (Ca EDTA) 0,7%

Ολικός Σίδηρος (Fe) 0,01%

Οργανικός Άνθρακας 3,2% Συνολικά Αμινοξέα 154 mg/1009.

Card cap

Καρπόδεση & Ανθοφορία 4-3-3

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

Καρπόδεση & Ανθοφορία 4-3-3

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Υγρό οργανοανόργανο λίπασμα για την ανθοφορία και την καρποφορία και την προσθήκη αμινοξέων. Οι βασικές του πρώτες ύλες είναι οργανικές (μπανάνες και φύλλα) και συνδυάζονται με πετρώματα, βότανα και χημικά λιπάσματα. Περιέχει αμινοξέα, οργανική ουσία, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ρυθμιστικές ουσίες ανάπτυξης, χουμικά - φουλβικά οξέα, μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία.

  

ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Αραιώστε 1-2 καπάκια του υγρού σε ψεκαστήρα 10 λίτρων και ψεκάστε στην αρχή της ανθοφορίας, κατά την καρπόδεση και 15 ημέρες μετά από αυτή. Ο ψεκαστήρας επαρκεί για 15-20 δέντρα ανάλογα με το μέγεθός τους.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Ψεκάστε στην αρχή της ανθοφορίας και στην αρχή της καρπόδεσης. Στα λαχανικά με μεγάλο κύκλο π.χ. ντομάτα μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε το προϊόν με ριζοπότισμα αραιώνοντας 5 καπάκια στα 10 λίτρα νερό μία φορά τον μήνα.

ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Για την προσθήκη αμινοξέων αραιώστε σε 1 λίτρο νερό 1 καπάκι του λιπάσματος και ποτίστε 6-8 γλάστρες με ριζοπότισμα.

 

ΟΦΕΛΗ:

 • Πλούσια καρποφορία
 • Ομοιόμορφους καρπούς
 • Βέλτιστη γονιμοποίηση των ανθέων
 • Βελτίωση του ρυθμού φωτοσύνθεσης
 • Προσθήκη αμινοξέων στην επιφάνεια για ανάπτυξη φυτικής μάζας.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: pH 7, Οργανική ουσία επί ξηρού 29,5%

Ηλεκτρική αγωγιμότητα: 2,7 mS/cm

Ολικό Άζωτο (Ν) 4,3%  | Φώσφορος (Ρ.Ο.) 2.7%

Κάλιο (Κ.Ο) 2,7% | Ασβέστιο (το EDTA) 1,7% | Μαγνήσιο Ολικό MgO 0,4% | Βόριο (Β) 1.3%

Ολικός Σίδηρος (Fe) 0,009% Οργανικός Άνθρακος 3,5%

Συνολικά Αμινοξέα 2779 mg/1009.

Card cap

Ριζοβολία & Μεταφύτευση 9-7-1

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ριζοβολία & Μεταφύτευση 9-7-1

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ένα υγρό λίπασμα το οποίο προέρχεται από την καινοτόμο επεξεργασία πρώτων υλών από τον θαλάσσιο κόσμο και από βότανα σε συνδυασμό με ορυκτά και χημικά λιπάσματα. Περιέχει αμινοξέα, βιταμίνες, φυσικές ορμόνες ανάπτυξης, πρωτεΐνες, ένζυμα, βιταμίνες συμπλέγματος Β και οργανική ουσία.

ΓΚΑΖΟΝ: Εφαρμόζεται σε πρόσφατα σπαρμένο γρασίδι ή σε φρεσκοστρωμένο χλοοτάπητα με απώτερο σκοπό την επιτυχή εγκατάσταση. Επίσης συστήνεται η εφαρμογή του μετά από επανασπορά για κάλυψη των κενών περιοχών στον χλοοτάπητα. Αραιώστε 2 καπάκια σε 10 λίτρα νερό και ψεκάστε κάθε 15 ημέρες. Με τον κάθε ψεκαστήρα ψεκάζετε περίπου 60 τ.μ. γκαζόν. ΜΙΚΡΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Για γλάστρες κάτω των 10 λίτρων αραιώστε σε 1 λίτρο νερό 2 καπάκια από το λίπασμα και ποτίστε 10 γλάστρες. ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ: Σε 1 λίτρο νερό αραιώστε 2 καπάκια από το προϊόν και ποτίστε 5 γλάστρες.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Προσθέστε μια φορά με αραίωση 4 καπάκια σε 10 λίτρα νερό μία εβδομάδα μετά την μεταφύτευση. Κατάλληλο και για φυτά εσωτερικού χώρου.

ΟΦΕΛΗ:

 • Γρήγορη και έντονη ριζοβολία
 • Ζωηρό πράσινο χρώμα
 • Επιτυχής αντιμετώπιση της μεταφυτευτικής καταπόνησης με γρήγορο

εγκλιματισμό των νεαρών φυτών στο νέο τους περιβάλλον.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Εκχύλισμα ψαρικών 41% | pH 4,41

Οργανική ουσία επί ξηρού 19,9% | Ηλεκτρική αγωγιμότητα 3,2 mS/cm

Ολικό Άζωτο (Ν) 9% | Φώσφορος (P.Ο. 71% | Κάλιο (Κ.Ο) 0,6%

Ολικός Σίδηρος (Fe) 0,022% Οργανικός Άνθρακας 3%

Συνολικά Αμινοξέα 1244 τις/100g.