Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Νεκταρία Κοκκινάκη

30 Ιανουάριος, 2023

H Nεκταρία Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καβούσι, ένα γραφικό χωριό του νομού Λασιθίου, στο ανατολικότερο τμήμα της Κρήτης. Από πολύ μικρή κατάλαβε την αγάπη της για την μαγειρική καθώς μεγάλωσε ανάμεσα σε αρώματα, γεύσεις και μυρωδιές παρατηρώντας τη μητέρα αλλά και τις δυο γιαγιάδες της, που της μετέδωσαν όλα τα μυστικά της Κρητικής κουζίνας.

Έκανε τα πρώτα βήματα της στην κουζίνα έχοντας έντονες επιρροές από τη μια γιαγιά η οποία ήταν από τη Μικρά Ασία αλλά και την άλλη της γιαγιά που ήταν γέννημα-θρέμμα Κρητικιά. Κατάλαβε έτσι από πολύ νωρίς ότι η μαγειρική θα γίνει η αγαπημένη της συνήθεια. Μεγάλωσε ανάμεσα σε ιστορίες και εικόνες γεμάτες Κρήτη, γαλουχημένη με τις αρχές της φιλοξενίας, της αγάπης και της προσφοράς.

Η αγάπη της Νεκταρίας για την μαγειρική ήταν μεγάλη, σε κάθε ευκαιρία μαθαίνει να φτιάχνει συνταγές, αναζητούσε τα μυστικά των κρεατικών, των ψαρικών και των λαχανικών, παρατηρούσε τα προϊόντα από την διαδικασία της παραγωγής μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι, μάζευε εμπειρίες και ακολουθούσε τις γαστρονομικές συνήθειες ενός τόπου με ιστορία και παραδόσεις. Άκουγε, παρατηρούσε, κατέγραφε και ερευνούσε.

Μέχρι που ήρθε η στιγμή να αρχίσει να μοιράζεται όλη την αγάπη και το πάθος της για τη μαγειρική. Από το 2003 ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο.

"Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα ευλογημένο τόπο, βίωσα όλα τα θετικά που έχει το να μεγαλώνει ένα παιδί στο χωριό, την ανεμελιά, την ξεγνοιασιά, το παιχνίδι. Η μία μου γιαγιά είχε καταγωγή από την Μικρά Ασία, ενώ η άλλη ήταν βέρα Κρητικιά. Μπολιάστηκα μέσα από δύο πολιτισμούς και δύο διαφορετικές κουλτούρες, καθώς και οι δύο μου γιαγιάδες ήταν δυναμικές, με έντονη προσωπικότητα. Και κάπου εδώ έρχεται για μένα η μεγάλη μου αγάπη για το φαγητό και κυρίως για το παραδοσιακό Κρητικό φαγητό. Αίτια ήταν αυτές οι δυο γυναίκες. Για εμένα η κάθε συνταγή δεν είναι απλά μια συνταγή. Δεν είναι μια λίστα από υλικά και ένας τρόπος παρασκευής. Η κάθε συνταγή είναι συνδεδεμένη με μια ανάμνηση. Μέσα στο μυαλό μου αλλά κυρίως στη ψυχή μου είναι μυρωδιές, γεύσεις, ιστορίες αστείες αλλά και στενάχωρες καμία φορά. Έτσι θα ήθελα να περάσουν, θα ήθελα να καταφέρω να σας δημιουργήσω εικόνες ", δηλώνει η Νεκταρία.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store