Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αγκινάρες σφουγγάτο (ομελέτα)

05 Μάιος, 2023

Το σφουγγάτο με αγκινάρες είναι από τις νοστιμότερες συνταγές αυτή την εποχή! Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας προκαλεί να βάλουμε στην κατσαρόλα, στο τηγάνι, στην κουζίνα μας, στο πιάτο μας, καλοκαιρινές γεύσεις πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα.  Να απολαύσουμε τους γευστικούς καρπούς της μοναδικής και ασύγκριτης  στον κόσμο ελληνικής υπαίθρου.

 

Υλικά

  • 2-3 αγκινάρες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κουταλιά άνηθο
  • 5 αυγά
  • 100γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τα φύλλα. Κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τις τρίχες. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και χυμούς από δυο λεμόνια. Ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες για να μην μαυρίσουν μέχρι να καθαρίσουμε τις επόμενες.
  2. Σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε για λίγο τις αγκινάρες, όχι να μαλακώσουν εντελώς.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε μέχρι να πήξη. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τη φέτα θα την θρυμματίσουμε εκείνη τη στιγμή. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα με ένα πιάτο και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  5. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, ιδανικά τρώγετε ζεστή.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store