Υλικά:
- 4 φύλλα «χωριάτικο φύλλο»
- 50ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για τη γέμιση:
- 800γρ. κολοκύθα κίτρινη (καθαρισμένη)
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 30ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε την κολοκύθα ή την κόβουμε σε μικρά καρέ. Τη μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε ελαφρώς και την αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
- Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τη στύβουμε καλά με τα χέρια, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τυριά, τα αυγά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί, με ένα πινέλο.
- Στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντάς τα ένα-ένα και αφήνουμε τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.
- Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και λαδώνουμε ξανά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη