Υλικά:
Για το ταψί:
- 100γρ. βούτυρο
- 100γρ. ζάχαρη
- 6 ροδάκινα ώριμα
- 3 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο
Για το κέικ:
- 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 200γρ. γιαούρτι
- 300γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
- Αρχικά καθαρίζουμε τα ροδάκινα και κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα για κέικ ρίχνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα, μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να καραμελώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε από τον φούρνο, στρώνουμε πάνω τα ροδάκινα και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τη μαρμελάδα.
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε, ιδανικά με παγωτό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη