Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ανάποδο κέικ με ροδάκινα

25 Ιούνιος, 2024

Υλικά:

Για το ταψί:

  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 6 ροδάκινα ώριμα
  • 3 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο

Για το κέικ:

  • 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 300γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τα ροδάκινα και κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα για κέικ  ρίχνουμε το βούτυρο  και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  2. Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα, μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να καραμελώσει η ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια, βγάζουμε από τον φούρνο, στρώνουμε πάνω τα ροδάκινα και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τη μαρμελάδα.
  4. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
  8. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε, ιδανικά με παγωτό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store