Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αρνάκι φρικασέ

13 Απρίλιος, 2021

Το πιο κλασικό αυγολέμονο της ελληνικής κουζίνας , είναι το αρνάκι φρικασέ με μαρούλια. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια , ο άνηθος και φυσικά τα μαρούλια συνδυάζονται γευστικά σε ένα πιάτο με αρνί ή κατσίκι γάλακτος και “απογειώνονται” με την σάλτσα αβγολέμονο.

Το αρνάκι φρικασέ θεωρείται πιάτο της αστικής κουζίνας παρόλο που έχει αγαπηθεί και παρασκευαστεί σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. 

Όπως σε όλες τις συνταγές , για να έχουμε καλό γευστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να προμηθευτούμε αγνά υλικά από τους παραγωγούς της κάθε περιοχής και τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στην αγορά. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή υπάρχουν πλούσια ανοιξιάτικα αρωματικά χορταρικά τα οποία μπορούν να δώσουν ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση στο φρικασέ μας!

Ακολουθήστε βήμα βήμα την συνταγή που σας προτείνουμε:

Υλικά για τη συνταγή

1,5 κιλό αρνάκι μπούτι σε μέτριες μερίδες

3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

2 μαρούλια

1/2 ματσάκι άνηθο

100ml ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

Χυμό από δύο λεμόνια

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια από το αρνάκι.

Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Αλατίζουμε το φαγητό και ρίχνουμε  2 κούπες ζεστό νερό.  Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.

Καθώς περιμένουμε να ψηθεί το αρνάκι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.

Όταν περάσει ο χρόνος, ρίχνουμε τα λαχανικά μας μέσα στην κατσαρόλα, αλατίζουμε ελαφριά και σκεπάζουμε ξανά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε δύο μεγάλες κουταλιές από το ζωμό του φαγητού που βράζει και ρίχνουμε μέσα στο αυγολέμονο συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο και αρκετό τριμμένο πιπέρι.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο - Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store