Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αρνάκι στην λαδόκολλα

31 Μάρτιος, 2023

Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών πλέον και η προσμονή όλων κορυφώνεται για όμορφες οικογενειακές στιγμές, γύρω από ένα πλούσια στρωμένο τραπέζι, με τα κόκκινα αυγά του, τις πίτες, τα κρεατικά του και χίλια δυο άλλα καλούδια, με φόντο το κάδρο μιας ολάνθιστης φύσης, όπου τα χρώματα κι οι ευωδιές οργιάζουν και η αναγεννημένη φύση γιορτάζει. Το κρασάκι θα ρέει άφθονο, οι μουσικές θα αντηχούν σε κάμπους, βουνά και παραλίες, αλλά ο πρωταγωνιστής δεν θα πάψει ούτε στιγμή να είναι το αρνάκι. 

Η κλασσική εκδοχή για το αρνί στη λαδόκολλα -αλλά και για τυχόν άλλο κρέας της επιλογής σας- αφορά στο ψήσιμο του πρωταγωνιστή της συνταγής με συμπρωταγωνιστές βότανα, μυρωδικά και μπαχαρικά, που θα απογειώσουν τη γεύση του, μεταξύ των οποίων ο μάραθος, ο άνηθος, ο δυόσμος, σκορδάκι και λεμονάκι και φυσικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και καλό ελαιόλαδο.

 

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί μπούτι και σπάλα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή baby
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • ½ κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένουμε το αρνί και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και πάνω το  ίδιο λαδόκολλας, βάζουμε τις  πατάτες στη μέση ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το χυμό από το ένα λεμόνι και  ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το αρνί πάνω στις πατάτες και ρίχνουμε το υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τα κομμάτια της γραβιέρας  διάσπαρτα από πάνω.
  4. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες σαν πακέτο και το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2,5 ώρες.
  5. Αφού περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store