Απλό και φανταστικό φαγητό για το κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι. Το αρνί στην Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα κρεατικά με πληθώρα απολαυστικών συνταγών. Το κρέας έχει ασκήσει καθοριστικό ρόλο στις διατροφικές επιλογές μας διότι αποτελεί σημαντική πηγή πλούσιων θρεπτικών ουσιών. Το μυστικό για να απολαύσεις το κρέας είναι να πετύχεις ένα σωστό συνδυασμό των υλικών. Και ένας τέτοιος καλός συνδυασμός είναι αρνί με πατάτες στο φούρνο. Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά φούρνου.
Ένα καλό κρέας ταιριάζει σ’ ένα καλό τραπέζι με την οικογένεια, με φίλους και παρέα. Όλο αυτό είναι μια τελετουργία, ένα ελληνικό σκηνικό συναίνεσης, ενότητας και απόλαυσης, γιατί το καλό φαγητό είναι μια μεγάλη απόλαυση στη ζωή μας και το κρέας έχει ασκήσει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό. Το κρέας και ιδιαίτερα το αρνί, που είναι κόκκινο κρέας, συνδυάζεται και με ένα καλό κρασί που απογειώνει τη γεύση του πιάτου μας.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης