Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αρνί ρολό γεμιστό με τσιγαριαστά χόρτα και φέτα

06 Δεκέμβριος, 2021

Το κρέας και ιδιαίτερα το αρνί έχει ασκήσει καθοριστικό ρόλο στις διατροφικές επιλογές μας διότι αποτελεί σημαντική πηγή πλούσιων θρεπτικών ουσιών. Στις γιορτές και στα κυριακάτικα τραπέζια θέλουμε να απολαμβάνουμε περισσότερο το φαγητό. Αυτό όμως είναι μια πρόκληση για νοικοκυρές που θέλουν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους σ’ ένα τέτοιο τραπέζι. Ένα φαγητό με αρνίσιο κρέας, συνδυασμένο με τσιγαριστά χόρτα της ελληνικής φύσης και φέτα είναι σαν να έχεις την ελληνική κουζίνα σ’ ένα πιάτο! 

Υλικά

  • 1 – 1 ½ κιλό μπούτι αρνιού χωρίς κόκκαλο, ανοιγμένο

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τσιγαριαστά χόρτα (αντίδια, λάπαθα, σέσκουλα, σπανάκι, σταμναγκάθι, μυρώνια, καυκαλήθρες)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 μάτσο μάραθο
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. φέτα

Για το αρνί

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, πλένουμε τα χόρτα και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, στη συνέχεια αφήνουμε να σουρώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και από τις δύο πλευρές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
  3. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα χόρτα καθώς και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
  5. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του αρνιού και θρυμματίζουμε σε μεγάλα κομμάτια την φέτα.
  7. Τυλίγουμε σε ρόλο και δένουμε με σπάγκο ψησίματος ή στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  8. Απλώνουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και πάνω αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε πάνω το ρόλο και τυλίγουμε πολύ καλά.
  9. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
  10. Ανοίγουμε από την πάνω πλεύρα το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
  11. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί, μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης