Υλικά
- 2 κιλά αρνί μπούτι
- 1 μπόλια αρνιού
- 1 κιλό πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από δυο λεμόνια
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 150 ML ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα Μπολ αρκετό νερό με αλάτι και αφήνουμε το αρνάκι στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί και πέρυσι νούμε με το χυμό από ένα λεμόνι αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Τοποθετούμε πάνω στο αρνί την μπόλια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια αλατοπιπερώνουμε και στύβουμε το χυμό από το δεύτερο λεμόνι.
- Ρίχνουμε τριγύρω από το αρνί και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κανέλα.
- Ρίχνουμε τριγύρω της σκελίδες το σκόρδο ολόκληρες Και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και κλείνουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1,5 ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για ακόμα μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης