Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αρνί στο φούρνο Κασιώτικο

27 Ιούλιος, 2023

 

 

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί μπούτι
  • 1 μπόλια αρνιού
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από δυο λεμόνια
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 150 ML ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα Μπολ αρκετό νερό με αλάτι και αφήνουμε το αρνάκι στο ψυγείο.

  1. Την επόμενη μέρα σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί και πέρυσι νούμε με το χυμό από ένα λεμόνι αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε  σε ένα ταψί.
  2. Τοποθετούμε πάνω στο αρνί την μπόλια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  3. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια αλατοπιπερώνουμε και στύβουμε το χυμό από το δεύτερο λεμόνι.
  4. Ρίχνουμε τριγύρω από το αρνί και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κανέλα.
  5. Ρίχνουμε τριγύρω της σκελίδες το σκόρδο ολόκληρες Και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και κλείνουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1,5 ώρα.
  7. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για ακόμα μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
  8. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store