Τα αρνίσια παϊδάκια είναι ο μεζές στα κάρβουνα που αρέσει σε όλους τους ψήστες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αφορμή για να τα ψήσεις. Δεν περιμένεις το Πάσχα, την Τσικνοπέμπτη, τα Χριστούγεννα ή κάποια γιορτή. Είναι ένας μεζές που τον απολαμβάνεις με την παρέα σου. Πάντως τα παϊδάκια έχουν καθιερωθεί ως ο βασικός μεζές της Τσικνοπέμπτης. Ότι κρεατικό και να βάλεις στη σχάρα εκείνη την ημέρα, το παϊδάκι είναι ο βασιλιάς.
Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια 1-1,5 εκ. πάχος
- 50 ml ελαιόλαδο
- Χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
- 1/3 κουταλάκι Θρούμπι
- 1/3 κουταλάκι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα παϊδάκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμένα εκτός ψυγείου.
- Ψήνουμε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο αφού πρώτα έχει κάψει πολύ καλά. Βάζουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο, για άλλα 20 λεπτά, γυρνώντας τα συνεχώς.
- Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε σε μία πιατέλα, ρίχνουμε λίγο έξτρα θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη