Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αρνίσια παϊδάκια με αρωματικά βότανα

01 Μάρτιος, 2021

Τα αρνίσια παϊδάκια είναι ο μεζές στα κάρβουνα που αρέσει σε όλους τους ψήστες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αφορμή για να τα ψήσεις. Δεν περιμένεις το Πάσχα, την Τσικνοπέμπτη, τα Χριστούγεννα ή κάποια γιορτή. Είναι ένας μεζές που τον απολαμβάνεις με την παρέα σου. Πάντως τα παϊδάκια έχουν καθιερωθεί ως ο βασικός μεζές της Τσικνοπέμπτης. Ότι κρεατικό και να βάλεις στη σχάρα εκείνη την ημέρα, το παϊδάκι είναι ο βασιλιάς.

 

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια 1-1,5 εκ. πάχος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • 1/3 κουταλάκι Θρούμπι
  • 1/3 κουταλάκι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα παϊδάκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμένα εκτός ψυγείου.
  2. Ψήνουμε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο αφού πρώτα έχει κάψει πολύ καλά. Βάζουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, για άλλα 20 λεπτά, γυρνώντας τα συνεχώς.
  4. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε σε μία πιατέλα, ρίχνουμε λίγο έξτρα θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store