Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αρνίσια σουβλάκια

30 Ιανουάριος, 2023

Δεν θα ήταν, λοιπόν, δυνατόν εμείς να μην σας προτείνουμε κι εσείς να μην επιλέξετε για το φετινό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης ένα πεντανόστιμο αρνίσιο σουβλάκι. Θα τιμήσετε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ημέρα αυτή, κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Μια μέρα που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο που κατά την Ορθόδοξη παράδοση αποτελούν ημέρες νηστείας, την Τετάρτη και την Παρασκευή, η οποία παράλληλα σηματοδοτεί το μέσον της περιόδου του Τριωδίου, μιας και η Τσικνοπέμπτη ανήκει στη δεύτερη εβδομάδα της Αποκριάς, τη γνωστή ως Κρεατινή, ακολουθούμενη από την τρίτη και τελευταία εβδομάδα, αυτή της Τυροφάγου, που αποτελεί ουσιαστικά τον προπομπό της Μεγάλης Σαρακοστής. Παράλληλα, η Τσικνοπέμπτη δεν παύει να μας θυμίζει το Πάσχα και την Ανάσταση, γι' αυτό στο τραπέζι της κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, είτε αυτό αφορά στο κρέας, είτε στο κρασί.

 

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλο από σπάλα ή μπούτι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το αρνί και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ένα Μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.
  3. Αφού έχει περάσει ο χρόνος, περνάμε τα κομμάτια το αρνί σε ξυλάκια για σουβλάκια βάζοντας ενδιάμεσα κρεμμύδι και πιπεριά.
  4. Μεταφέρουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Ψήνουμε διαφορετικά  σε σχάρα με κάρβουνα ή σε σχαροτήγανο γυρνώντας κατά διαστήματα μέχρι να ψηθεί το αρνί.
  6. Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε τα αρνίσια σουβλάκια ζεστά.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα,Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store