Δεν θα ήταν, λοιπόν, δυνατόν εμείς να μην σας προτείνουμε κι εσείς να μην επιλέξετε για το φετινό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης ένα πεντανόστιμο αρνίσιο σουβλάκι. Θα τιμήσετε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ημέρα αυτή, κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος.
Μια μέρα που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο που κατά την Ορθόδοξη παράδοση αποτελούν ημέρες νηστείας, την Τετάρτη και την Παρασκευή, η οποία παράλληλα σηματοδοτεί το μέσον της περιόδου του Τριωδίου, μιας και η Τσικνοπέμπτη ανήκει στη δεύτερη εβδομάδα της Αποκριάς, τη γνωστή ως Κρεατινή, ακολουθούμενη από την τρίτη και τελευταία εβδομάδα, αυτή της Τυροφάγου, που αποτελεί ουσιαστικά τον προπομπό της Μεγάλης Σαρακοστής. Παράλληλα, η Τσικνοπέμπτη δεν παύει να μας θυμίζει το Πάσχα και την Ανάσταση, γι' αυτό στο τραπέζι της κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, είτε αυτό αφορά στο κρέας, είτε στο κρασί.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα,Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης