Υλικά:
- 500γρ. αρνί μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 300γρ. ρύζι Καρολίνα
- 100γρ. βούτυρο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ κουταλάκι κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 80γρ. σταφίδες μαύρες
- 40γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 900ml ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε τα κομμάτια το αρνί και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να μαλακώσει το αρνί για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
- Τέλος, ρίχνουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη