Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ατζέμ πιφαλ (πιλάφι με ψιλοκομμένο κρέας)

18 Ιούνιος, 2025

Υλικά:

  • 500γρ. αρνί μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 300γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 80γρ. σταφίδες μαύρες
  • 40γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 900ml ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε τα κομμάτια το αρνί και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να μαλακώσει το αρνί για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
  5. Τέλος, ρίχνουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store