Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αχλάδια γεμιστά με ξηρούς καρπούς

18 Οκτώβριος, 2024

Υλικά:

  • 4 μεγάλα ώριμα αχλαδιά
  • 30γρ. καρύδια
  • 30γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 30γρ. φουντουκιά
  • 30γρ. φυστίκια Αιγίνης
  • 50γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1/3 κουταλάκι κανέλα
  • 1 πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
  • 4 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 50γρ. βούτυρο
  • 150ml κρασί γλυκό

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα.
  2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ένα μέρος από την κάτω πλευρά του αχλαδιού και με το ειδικό εργαλείο που αδειάζουμε τα λαχανικά αφαιρούμε τα σπόρια και λίγο παραπάνω από το αχλάδι.
  3. Θρυμματίζουμε όλους τους ξηρούς καρπούς και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε εσωτερικά τα αχλάδια και κλείνουμε με ένα μικρό κομμάτι αχλάδι.
  6. Μεταφέρουμε όρθια σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τοποθετούμε πάνω σε κάθε αχλάδι ένα κομμάτι βούτυρο και περιχύνουμε με το κρασί.
  7. Σκεπάζουμε προσεκτικά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου μισή ώρα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε τα αχλάδια με το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί.
  9. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό βανίλια.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store