Υλικά:
- 2 αχλάδια
- 120γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο
- 4 φέτες προσούτο
- 20ml ελαιόλαδο
- 4-6 καρύδια
- 4 φύλλα φασκόμηλο (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και με ένα μικρό κουταλάκι βγάζουμε προσεκτικά τα κουκούτσια, αδειάζοντας και λίγο παραπάνω στη μέση.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε απο πάνω το τριμμένο κατσικίσιο τυρί.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω σε κάθε αχλάδι ένα φύλλο φασκόμηλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τοποθετούμε πάνω σε κάθε αχλάδι μία φέτα προσούτο.
- Ραντίζουμε με το βαλσάμικο ξύδι και σπάμε πάνω τα καρύδια.
- Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη