Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αχλαδιά με κατσικίσιο τυρί και προσούτο

09 Ιανουάριος, 2025

Υλικά:

  • 2 αχλάδια
  • 120γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο
  • 4 φέτες προσούτο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 4-6 καρύδια
  • 4 φύλλα φασκόμηλο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και με ένα μικρό κουταλάκι βγάζουμε προσεκτικά τα κουκούτσια, αδειάζοντας και λίγο παραπάνω στη μέση.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Προσθέτουμε απο πάνω το τριμμένο κατσικίσιο τυρί.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω σε κάθε αχλάδι ένα φύλλο φασκόμηλο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τοποθετούμε πάνω σε κάθε αχλάδι μία φέτα προσούτο.
  7. Ραντίζουμε με το βαλσάμικο ξύδι και σπάμε πάνω τα καρύδια.
  8. Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store